GündemBalıkesir Merhaba Blog YazılarıDünyadan HaberlerTeknoloji

Meta twitter’a Alternatif Çıkartıyor!

Meta twitter’a Alternatif Çıkartıyor!

Facebook, İnstagram, Whatsapp, gibi Çeşitli sosyal medya platformları Meta’ya Bağlı. Meta Bu sefer’de Twitter’a rakip olacağını Söylediği Bir Yazılım Geliştirdiği iddia ediliyor.

 

Meta twitter’a Alternatif Çıkartıyor!

Donanımhaber’in İddiasına göre Meta, Twitter’a rakip olacak metin tabanlı sosyal medya servisi üzerinde çalışıyor. Meta, kullanıcıların ilgi alanlarıyla ilgili güncellemeler paylaşabileceği merkezi olmayan P92 adlı bir sosyal ağ geliştiriyor.

 

İnstagram ile uyumlu olacak

Paylaşılan detaylara göre P92, Instagram’ın markasını taşıyacak ve kullanıcıların Instagram kimlik bilgilerini kullanarak kaydolmasına ve oturum açmasına izin verecek. Böylece kullanıcı bilgileri, yeni platforma hızlı bir şekilde aktarılmış olacak. Ancak kaynaklar, bu veri transferinin minimum düzeyde olacağını belirtiyor. Ayrıca yeni uygulama, merkezi olmayan yapısıyla kullanıcıların kendi sunucularını kurması ve içerik denetimi için kendi kurallarını belirlemesine fırsat tanıyacak.

 

“İçerik denetimi için kendi kurallarını Koyacak!”

Bu yeni uygulama, Meta kullanılacağı için merkezi Bir Yapısı Olmayacak. Ayrıca kullanıcıların kendi sunucularını kurması ve içerik denetimi için kendi kurallarını belirlemesine fırsat tanıyacak. Bu noktada söz konusu yapının Meta’nın diğer platformlarından oldukça farklı olduğunu ve büyük bir çalışma gerektiğini söyleyebiliriz.

 

proje’nin liderlik koltuğun da Instagram’ın CEO’su Adam Mosseri oturacak. önümüzdeki süreçte bu yeni platform hakkında daha fazla bilginin paylaşılacağı idda ediliyor.

 

Meta’yı merak edenler için “Meta nedir” Tıklayın

Metaverse İle İlgili Köşe Yazısı okumak İçin Tıklayın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu