GündemGörüntülü HaberlerSiyaset

MHP Türkeş’i andı

Türkiye’de Ülkücü hareketin oluşmasında büyük rol oynayan ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin  kurucusu Alparslan Türkeş, MHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen çeşitli etkinlilerle anıldı.

MHP Balıkesir İl Başkanlığı tarafından partinin kurucusu merhum Alparslan Türkeş, çeşitli etkinliklerle anıldı. 4 Nisan 1997 yılında vefat ederek ülkücü camiayı yasa boğan Alparslan Türkeş, Zağanos Paşa camiinde okutulan mevlit ve açılan sergi ile anıldı.

Günün anlam ve önemi ile ilgili bir açıklama yapan MHP İl Başkanı Suat Par, “Başbuğumuzun dün emrindeydik, bugün izindeyiz, yarın yanındayız” diyerek sözlerine şöyle devam etti; Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in 21. Ölüm yıl dönümü olmasından dolayı burada toplandık. Türkeş, 1917 yılında Kıbrıs’ta dünyaya geldi. Askeri okul sürecinden sonra 1944 yılından sonra Türkçülük hareketini başlatarak ülkemizde bir dönüm noktasını sağladı.  1944 milliyetçilik olaylarına bakıldığında Türkçülük Hareketi  unutulmuş olan Türk kimliğinin hatırlatılması adına Kominizim ile mücadelenin başlangıcı olmuştur.

Devamında 1965 yılında Cumhuriyetçi Milliyetçi Köylü Partisi ile siyasi hayata atılan Başbuğ Alparslan Türkeş, 1969 yılında da partinin adını değiştirerek, Milliyetçi Hareket Partisi altında ve genel başkanlığını yaparak siyasi hayatına devam etmiştir. Dolayısıyla Ülkü Ocaklarının yapılanmasının fikir babası olarak 1970-1980 yılları arasında kominizim ile mücadelede ciddi bir mücadele verilmiştir. İhtilallerin bitiremediği çeşitli saldırıların neticesinde yok edemediği Ülkücü hareketin varlığının sürdürmesi ve var olmasını sağlayan Başbuğumuz Alparslan Türkeş, 4 Nisan 1997 tarihinde hakka yürümüştür. Şahsım adına da 1990’lı yıllarda Başbuğun sağlığı döneminde Balıkesir Ülkü Ocaklarında başkanlık yapmak nasip oldu. Başbuğumuzun dün emrindeydik, bugün izindeyiz, yarın yanında olacağız” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu