Gündem

Microsoft Açıkladı!

Yaklaşık 8 yıl önce, 2015 Temmuz’unda çıkış yapan Windows 10, yavaş yavaş miladını dolduruyor. Microsoft Açıkladı!

 

Microsoft Açıkladı!

Yakın zamana Windows 11’i piyasaya süren ve ilgisini çok büyük oranda buraya kaydıran Microsoft, daha önceki sürümler gibi Windows 10‘unda ömrünü tamamladığını düşünmektedir. Keza yapılan açıklamada, Windows 10’un artık büyük bir güncelleme almayacağı açıklanmaktadır.

Windows 10, büyük güncelleme almayacak.

Microsoft’un yaptığı açıklamaya göre artık büyük bir güncelleme almayacak olan Windows 10, kullanıcılarına yeni özellikler de sunamayacaktır. Güncel sürüm olan 2H22 geliştirilmeye devam edecek. Ancak 2H22’den sonra yalnızca kısıtlı ve seyrek şekillerde güvenlik ve hata yamaları sisteme entegre edilecektir.

Sisteme verilen destek 2025’de bitecek.

Büyük güncellemeler kesilse de devam edecek olan güvenlik güncellemeleri ve yamalar da yakın zamanda son bulacak. Sistem, 10 yaşına geldiğinde küçük güncellemeler de son bulacak. Kullanıcılar, Windows 10’u 14 Ekim 2025 tarihine kadar güvenli bir şekilde kullanabilecektir. Sonrasında ise sistem ile ilgili herhangi bir çalışma gerçekleştirilemeyecek.

Kullanıcılar güvenlik açıkları bulunan bir sistemi kullanmaya devam edecek. Bunun dışında da bilgisayarı destekliyorsa Windows 11’e geçmek zorunda kalacak.

Sisteme Verilen Destek 2025'De Bitecek.
Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu