EğitimGündem

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 3.500 Okula Yenilikçi Sınıf

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokul ve lise düzeyinde 3.500 okulda yenilikçi sınıfların kurulması için harekete geçti.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 3.500 Okula Yenilikçi Sınıf

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokul ve lise düzeyinde 3.500 okulda yenilikçi sınıfların kurulması için harekete geçti. Yapılan açıklamaya göre, bu sınıflar öğrencilere 21. yüzyıl becerilerini destekleyen, dijital teknolojilerin etkin bir şekilde kullanıldığı öğrenme ortamları sunacak. Yenilikçi sınıfların içeriğinde, yüksek hızlı 3 boyutlu yazıcılar ve kodlama eğitimini desteklemek için 10’ar adet robotik kodlama kitleri gibi son teknoloji ürünleri de bulunacak.

Bu projenin bir parçası olarak, tüm illerde bulunan 1.500 bilişim teknolojileri laboratuvarı yenilenecek ve 1.500 yeni bilişim teknolojileri laboratuvarı kurulacak. Ayrıca, 500 okulda esnek ve modüler tasarımlı yenilikçi sınıflar oluşturulacak ve bu sınıflar öğrenci merkezli aktif öğrenme süreçlerini desteklemek için teknolojik ekipmanlarla zenginleştirilecek. Bu sınıfların tasarımı ve kurulumu, öğretim programlarındaki becerileri ve kazanımları destekleyen dijital teknoloji ekipmanlarını içerecek şekilde gerçekleştirilecek.

MEB’in bu girişimi, eğitimde dijital dönüşümü hızlandırmayı ve öğrencilerin teknolojiye erişimini ve kullanımını artırmayı amaçlamaktadır. Bu yenilikçi sınıfların kurulmasıyla, öğrencilerin modern öğrenme yöntemlerini deneyimlemesi ve geleceğe daha hazırlıklı olmaları hedeflenmektedir.

 

 

AA

Öğretmen Veli Görüşmeleri Artık Dijital Ortamda

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu