GündemTürkiye Gündemi

MİT’ten İsrail İstihbaratına Yönelik Operasyon

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, İsrail istihbarat servisi Mossad adına Türkiye'de faaliyet yürüten kişileri tespit ederek 'Köstebek' operasyonunu düzenledi.

MİT’ten İsrail İstihbaratına Yönelik Operasyon

Operasyon kapsamında, şüphelilerin Türkiye’deki İsrail ve Filistinli aktivistleri hedef alarak sosyal medya üzerinden iletişime geçtiği ve bu kişileri takip edip fotoğrafladığı ortaya çıktı.

Operasyon Detayları:

Hedef Bölgeler: İstanbul merkezli olarak Bahçelievler, Bağcılar, Esenler, Arnavutköy, Küçükçekmece, Eyüpsultan, Sultangazi, Esenyurt, Kağıthane, Bakırköy, Başakşehir, Zeytinburnu, Büyükçekmece, Fatih, Beylikdüzü ilçeleri ile Ankara, Kocaeli, Hatay, Mersin, İzmir, Van ve Diyarbakır’da toplam 57 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Gözaltı Sayısı: Operasyon sonucunda 34 şüpheli, güvenlik güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Ele Geçirilen Malzemeler: Yapılan aramalarda 143 bin 830 Euro, 23 bin 680 dolar nakit para, çeşitli ülkelerin para birimleri, 1 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda fişek ve dijital materyal ele geçirildi.

İletişim ve Takip:

Sosyal Medya İle İletişim: İsrail İstihbarat Servisi yetkilileri, şüphelilerle sosyal medya üzerinden iletişim kurarak savaştan sonra Filistin lehine çalışmalar yapan İsrail ve Filistinli aktivistlerin isim bilgilerini topladı.

Hedef Kişilerin Takibi: Şüpheliler, aldıkları isim bilgileri doğrultusunda hedef kişileri takip edip, bazılarının fotoğraflarını çekerek bu bilgileri İsrail ile paylaştı.

Materyal İnceleme:

Dijital Materyaller: Gözaltına alınan şüphelilere ait dijital materyaller, emniyet birimlerince incelenmek üzere ilgili birimlere teslim edildi.

Operasyonun ardından gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Detaylı incelemeler sonucunda operasyonun genişleyebileceği belirtiliyor.

Haber Merkezi

MİT DEAŞ’ın Sözde Sorumlusunu Halep’te Yakaladı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu