Eğitimİlçe Haberleri

Müdür Tatlı Burhaniye’nin Kültürel Zenginlikleri Gezdi

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, beraberinde il ve ilçe yöneticileri ile birlikte Burhaniye'de bulunan tarihi Burhaniye Kütüphanesi ve Halk Eğitim Etkinlik Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyaret kapsamında, tarihi yapının çeşitli bölümleri gezilerek kütüphane detaylı bir şekilde incelendi.

Müdür Tatlı Burhaniye’nin Kültürel Zenginliklerini Gezdi

Mudur Tatli Burhaniyenin Kulturel Zenginlikleri Gezdi 1
Müdür Tatlı Burhaniye’Nin Kültürel Zenginliklerini Gezdi

İğne Oyası Sanatı ve Kültürel Mirasımızın Korunması

Kütüphane ziyaretinde, Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan iğne oyası sanatının yapılışı hakkında kursiyerlerle sohbet edildi. Gönen ve Nallıhan iğne oyası sanatının ustalık gerektiren bir beceri olduğu ve el sanatları geleneğinin gelecek nesillere aktarılmasının öneminin vurgulandığı ziyarette, kursiyerlerin özgün tasarımları ile uluslararası başarılar elde ettiği belirtildi.

Mudur Tatli Burhaniyenin Kulturel Zenginlikleri Gezdi 2
Müdür Tatlı Burhaniye’Nin Kültürel Zenginliklerini Gezdi

Minyatür Sanatının Önemi ve Sosyal Değerleri

Ziyaret sırasında, kursiyerlerin figüratif ve geometrik desenlerle süsledikleri minyatür çalışmaları da incelendi. Minyatür sanatının dönemin sosyal ve kültürel değerlerini yansıtması açısından öneminin altı çizilerek, kursiyerlerle bu konuda yapılan sohbetlerde vurgulandı.

Tarihi Binaların Kütüphane Olarak Kullanılması ve Topluma Katkıları

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, tarihi binaların kütüphane olarak kullanılmasının kültürel mirasın korunması ve toplumun faydasına sunulması açısından son derece önemli olduğunu ifade etti. Restore edilen tarihi binanın yeni bir ruh kazanırken, okuma alışkanlığını teşvik ederek tarihe saygı duyulmasını sağladığını belirten Tatlı, bu tür girişimlerin kültürel ve entelektüel gelişime de katkı sağladığını dile getirdi.

Mudur Tatli Burhaniyenin Kulturel Zenginlikleri Gezdi 3
Müdür Tatlı Burhaniye’Nin Kültürel Zenginliklerini Gezdi

Haber: Bülten

Müdür Tatlı İkinci Döneme Hazırlanıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu