EğitimGündem

Müdür Tatlı Öğrencilerle Kil Yaptı

Edremit ilçesinde gerçekleştirilen "Öğrenmek Birlikte Güzel" projesi, İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı'nın liderliğinde her ay farklı bir ilçede öğrencileri bir araya getiriyor. Bu ayki etkinlik, Edremit ilçesindeki çeşitli kademe ve türden okulları kapsadı.

Müdür Tatlı Öğrencilerle Kil Yaptı

Mudur Tatli Ogrencilerle Kil Yapti 1
Müdür Tatlı Öğrencilerle Kil Yaptı

Etkili Hitabet ve Nitelikli Okuma Üzerine Söyleşi

Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen buluşmada, Müdür Ali Tatlı öğrencilere etkili hitabet, nitelikli ve anlamlı okuma üzerine söyleşi yaptı. Hitabetin hayatın çeşitli alanlarında fark yarattığını vurgulayan Tatlı, “İyi bir hitabet; insanlarla etkileşim kurmada, düşüncelerin net bir şekilde ifade edilmesinde ve liderlik becerilerinin geliştirilmesinde etkilidir.” dedi ve hitabet becerilerini geliştirmenin önemine değindi.

Mudur Tatli Ogrencilerle Kil Yapti 2
Müdür Tatlı Öğrencilerle Kil Yaptı

Okuma ve Kültürel Gelişim İçin Tavsiyeler

Müdür Ali Tatlı, öğrencilere okumanın hayatı öğrenmenin en önemli yollarından biri olduğunu belirtti. Okuma sürecinin kalitesini artırmak için düşünerek, seçerek, anlamlı ve nitelikli bir okuma yapmanın önemine vurgu yaptı. Aynı zamanda kültürel okumanın, farklı medeniyetleri takip ederek kültürler arasındaki farklılıkları anlamak için önemli olduğunu ifade etti.

Mudur Tatli Ogrencilerle Kil Yapti 4
Müdür Tatlı Öğrencilerle Kil Yaptı

Nezaket ve İnsan İlişkileri Üzerine Öğütler

Müdür Ali Tatlı, öğrencilere nezaketin önemine dikkat çekerek, “Nezaket kar gibidir. Örttüğü her şeyi güzelleştirir.” sözünü vurguladı. Aile ve çevreye karşı saygılı ve hoşgörülü olmanın önemini vurgulayarak, sevgi, saygı ve hoşgörü ile ilişkilerin daha sağlıklı ve mutlu bir hale geleceğini ifade etti.

Mudur Tatli Ogrencilerle Kil Yapti 5
Müdür Tatlı Öğrencilerle Kil Yaptı

Müdür Ali Tatlı, Öğrencilerle Eğlenceli Aktivitelerde Buluştu

Hamiyet Feridun Sözen İlkokulu’nda, Müdür Ali Tatlı, 4. sınıf öğrencileriyle bir araya geldi. “Killeri Şekillendirelim” ve “Dostluk Çiçekleri” adlı etkinliklerde öğrencilere yönelik kil şekillendirme ve akrilik boyama çalışmaları gerçekleştirildi. Bu etkinliklerde “Öğrenmek Birlikte Güzel” mottosuyla öğrencilerle birlikte çalışılarak, miniklerin fikirleri alındı.

Mudur Tatli Ogrencilerle Kil Yapti 6
Müdür Tatlı Öğrencilerle Kil Yaptı

Modernize Edilmiş Tezhip Çalışmalarıyla Sanat ve Yaratıcılık

Altınoluk Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen modernize edilmiş tezhip çalışmaları, geleneksel Türk sanatını çağdaş bir perspektifle birleştiren öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Müdür Ali Tatlı ve öğretmenlerin rehberliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler karmaşık desenler ve renk kombinasyonları kullanarak geleneksel Tezhip sanatına modern bir yorum kattılar.

Haber Merkezi

Müdür Tatlı Öğretmenlerle Edremit’te Buluştu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu