GündemKöşe Yazıları

Müftü beyden inciler..

Evet Balıkesir Müftüsü Ramazan Topçam’dan bahsediyoruz. Hani Devletten maaş alan müftüden. Hani Milli Piyango, İddia, Sayısal Loto, Şans Topu gibi oyunları oynatan devletin kazandığı paralarla yaşamını idama ettiren Müftüden.

 

Müftü bey geçtiğimi günlerde bir haber ajansına demeç vermiş. Milli Piyango’nun domuz eti ile aynı olduğunu söyledi.

 

Ne demişti Müftü bey açıklamasında kısaca bir hatırlatalım: “İslam Milli Piyangoyu gayri meşru bir kazanç olarak önümüze koyar. Kumardan farkı yok. Kumarın dini hükmü ne ise milli piyangonun da dini hükmü budur. Bu olayın vahametini dile getirmek açısından söyleyelim İslam’da domuz etinin hükmü neyse Milli Piyangonun hükmü de aynıdır. Hiç bir farkı yok.”

 

Buraya kadar güzel. Güzelde Müftü bey Türkiye Cumhuriyeti devletinden maaş aldığını ve devlet memuru olduğunu birazda olsun unutmuş sanırsak. O zaman hatırlatalım. Başta da saydık kumar olarak nitelenen oyunlar devlet eliyle oynatılıyor. Yani devlet buradan kazanç sağlıyor. Bu kazançlarla vatandaşa hizmetlerin yanı sıra Müftü bey gibi memurların maaşlarını da veriyor. Demek ki müftü beyde domuz etine ortak oluyor.

He bu sözler ağır oldu derseniz. Bende sorayım kaç kişi hayatı boyunca hiçbir çekilişe katılmadı yada milli piyango oynamadı diye sormak lazım. Sanırım oldukça azınız ben diyecektir.

 

Ben müftü beye hatırlatayım Milli Piyango gelirleri nerelere aktarılıyor. Savunma Sanayii Destekleme Fonu, Tanıtma Fonu, Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu, Yüksek Öğrenim. Kredi ve Yurtlar Kurumu ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna Maliye Bakanlığı Milli Piyango’dan gelir alıyor.

Yani buradan elde edilen gelirlerle ülke korunuyor, çocuklar okutuluyor, sizin maaşınız çıkıyor.

 

Ben müftü beye buradan öneride bulunayım. Bundan sonra devletten maaş almasın. O maaşta da domuz eti ile aynı hükümdedir. Devlet faizde alıyor müftü bey. Bir cezanız geciktiğinde yada verginizi ödeyemez duruma düştüğünüzde faiziyle geri ödüyorsunuz. Buda domuz etine eşdeğer hükümde olsa gerek. Oradan da sizin maaşınız ve oturduğunuz saray gibi Müftülüğün harçları karıldı.

 

Aşağısı sakal, yukarısı bıyık gibi müftü beyin anlayacağı.

 

He belki müftü bey bu işi abartanlar, çoluk çocuğunun rızkını buralara harcayanlar, ailesinin ekmeğinden kısıp şans oyunlarına yatıranlar dese makbuldü. Ama biraz fazla kaçırmış sözcükleri.

 

Müftü beyda bi zahmet maaş almayıp istifa etsin, daha tartışmasız bir iş bulsun. Devletten maaş almadığı bir iş bulsun. Alimallah ahi rette aldığın maaşlar nereden geldi biliyor musun diye sormasınlar..

 

Yeni yılınız kutlu olsun..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu