GündemEkonomi

Muhasebecilerde ruhsat heyecanı

Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda 15 kişi stajlarını tamamlayarak mesleğe adımlarını attı. Odada düzenlenen törende muhasebeci ve mali müşavirlerin ruhsatlarını oda başkanı Metin Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri verdi.

Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda 15 meslek mensubu staj sürelerini tamamlayarak sertifikalarını aldı. Oda hizmet binasında düzenlenen törende yeni meslek mensuplarının ruhsatlarını oda başkanı Metin Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri tarafından verildi.

15 meslek mensubunun daha eğitim maceralarını tamamladıklarını ifade eden Yalçın, “Bugün 15 serbest muhasebeci ve mali müşavir arkadaşımız daha bu ülkedeki önemli bir disiplin olan İktisadi İlimler Fakültelerinden başlattıkları maceralarını ruhsatla sonuçlandırmayı başararak aramızda bulunuyorlar. Yaptıkları işin ve aldıkların ruhsatın belki de bu gün sıcağı sıcağına nasıl bir ayrıcalık olduğunu fark etmiyor olabilirler. Bugün ülkemizde 5 milyona yakın idari bilimler mezunu var. TÜRMOB’ta kayıtlı 105 bin meslek mensubu var. Bu kadar büyük bir havuzdan  büyük bir seçme ile yapma zorunluluğumuzu da taktir edersiniz ki önemli bir zorunluluk oluyor. 1989 yılında yasalaşmış olan mesleğimizin her geçen gün daha fazla yenilenerek, güçlenerek ve daha fazla nitelik kazanarak yol alması için meslek odalarımız ve meslek örgütümüz yoğun bir çaba sarf ediyor” dedi.

 

3YIL STAJ GÖRÜYORLAR

Muhasebecilerin 4 yıllık lisans eğitimi ardından meslek örgütüne üye olmak ve mesleğe başlamak için staja tabi tutulduklarını söyleyen Yalçın şunları söyledi:

“Staja başlama sınavını aşmayı başaran arkadaşlarımız 3 yıl boyunca stajlarını yaparak işin ehili olmaları için çalışıyorlar. Staj sonrasında tamam siz oldunuz demiyoruz ve bakalım oldunuz mu sınavı yapılıyor. Yeterlilik sınavında da başarılı olan değerli arkadaşlarımız ondan sonra bu ruhsatı almaya hak kazanıyorlar. Bu gün bu zorlu süreci aşıp aramıza katılan 15 yeni arkadaşımıza hoş geldin demek için toplandık. Ben meslek örgütüm adına değerli arkadaşlarıma bu zorlu yolun sonunda vardıkları nokta için ve bu sürece bu kadar ehemmiyet gösterdikleri istekten dolayı hem teşekkür ediyor hem de hoş geldiniz diyorum. Bu arada yaklaşık bu 10 yıllık süreyi onlarla paylaşan o cefayı onlarla birlikte yaşayan ve sabrederek bu gün ruhsat törenlerinde yanlarında bulunma güzelliğini de onlarla paylaşan değerli aile bireylerinde ayrıca çok çok teşekkür ediyoruz”.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu