Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Necip Fazıl Kısakürek’i Andılar

Necip Fazıl Kısakürek şair, roman ve oyun yazarıdır. Vefatının 40. yılında Eyüp Sultan Mezarlığı’ndaki kabri başında anma töreni düzenlediler. İstanbul Valisi, Eyüpsultan Belediye Başkanı ve İstanbul Müftüsü de törene katılım sağladı.

 

 

Necip Fazıl Kısakürek’i Andılar.. Necip Fazıl Kısakürek şair, roman ve oyun yazarıdır. Vefatının 40.yılında Eyüpsultan Mezarlığı‘ndaki kabri başında tören düzenlediler. Düzenlenen törenle Necip Fazıl Kısakürek’i andılar.

Necip Fazıl Kısakürek'I Andılar

Necip Fazıl Kısakürek ölümünün 40. yıldönümünde mezarı başında tören düzenlediler. Eyüp Sultan Mezarlığı’nda tören gerçekleşti. Törene, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ve İstanbul Müftüsü Safi Arpaguş katılım sağladı. HABERLER’den edinilen bilgiye göre, Eyüp Sultan ve Esenler ilçesinde bulunan lise ve ilkokul öğrencileri de törende hazır oldular. Bunun yanında, anma töreni Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dua okunmasıyla bitti.

……………………

Necip Fazıl Kısakürek Kimdir ?

Necip Fazıl Kısakürek, Türk Edebiyatı’nın Muhafazakarlar’ından, şair, hikaye ve piyes yazarı, gazeteci, düşünür. Ayrıca, 26 Mayıs 1905‘te dünyaya geldi.

Çocukluğunu, mahkeme reisliğinden emekli büyük babasının, İstanbul Çemberlitaş‘taki konağında geçirmiştir. Beraberinde Kısakürek, kayıtlı bir secereyle, Alâüddevle devrinin Şeyhülislam Mevlâna Bektût‘a dayanan ve Dulkadiroğulları’na bağlı “Kısakürekler” soyunun mensubudur. Devamında, okuyup yazmayı henüz 5 – 6 yaşlarındayken dedesi, Mehmet Hilmi Efendi‘den öğrenmiştir. 1916 senesine kadar, Büyükdere‘de Emin Efendi isimli okulda okumuştur. Devamında sarıklı bir hocanın işlettiği mahalle mektebinden başladı ve çeşitli okullara devam etti.

İlk ve orta öğrenimini, Fransız Papaz ve Kumkapı‘daki Amerikan Koleji’nde tamamlamıştır. Ardından, Serasker Rıza Paşa Yalısı’ndaki, Askeri Deniz Lisesi‘nde eğitimini tamamladı.

Son olarak, şiir yazmaya, on yedi yaşındayken, annesinin arzusuyla başlayan ve ilk şiirleri, 1922 senesinde, Ziya Gökalp‘in kurduğu ve Yakup Kadri ve arkadaşlarının çıkardığı, Yeni Mecmua‘da, yayınlanan Kısakürek, Milli Mecmua ve Yeni Hayat dergilerinde çıkan şiirleriyle adını duyurdu.

Daha fazla haber için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu