Balıkesir Merhaba Blog YazılarısinemaYaşam

Netflix Artık Zirvede Değil!

Netflix artık zirvede değil: Türkiye’de en fazla izlenen dijital platformlar!

 

Netflix Artık Zirvede Değil!

Türkiye’de en fazla izlenen dijital platformlar belli oldu! Yerli platform Netflix’i solladı. İşte en çok izlenen platform ve detaylar…

Günümüzde en az bir yayın platformuna üye olmayan çok az kişi kalmış durumda. Bazı kullanıcılar evde, otobüste, metrobüste, uçakta bile bu yayın platformlarını takip ediyor ve birkaç adet aboneliğe sahip oluyor.

Üstelik hatırlayan okuyucularımız vardır bu platformlar ülkemize ilk giriş yaptığında birçok kişi “Televizyon bedavayken internetten dizi izlemek için neden para ödeyelim?” gibi eleştirilerde bulunmuştu. İşte sizler için Türkiye’de en fazla izlenen dijital platformlar…

Yerli platform Netflix’i solladı: İşte Türklerin en çok tercih ettiği dijital platformlar!

JustWatch’ten alınan bilgiye göre, Türkler en çok hangi dijital platforma üye sorusunun cevabı bulunduğu Listede bilinen platformlar varken yerli bir platformun Netflix’i sollamış olması oldukça ses getirdi.

Bahsi geçen yerli platform yakın zamanlarda HBO içeriklerini de bünyesine katan ve ayrıca Sıfır Bir, Çekiç ve Gül Bir Behzat Ç. hikayesi gibi içeriklerle popüler olan BluTv. Yerli dijital platform BluTv dünya genelinde en büyükler arasında yer alan Netflix’i geride bırakarak birinci sıranın sahibi oldu.

Listemizin ikinci sırasında Netflix yer almakta

Ülkemizde oldukça sevilen ve globaldeki en eski dijital platformlardan biri olan Netflix Türk kullanıcılarını da cezbetmiş durumda. Netflix’in hemen arkasından geçtiğimiz aylarda şifre paylaşım yasağı ile dalga geçen Amazon Prime Video yer alıyor. Şirket Netflix ile dalga geçmiş olsa da Türkiye’deki genel sıralamada onun arkasında yer aldı.

Listenin 4. sırasında ise Türk yapımlarıyla alakalı sorunlar yaşanan Disney+ ve 5. sırasındaysa MUBI yer alıyor. Bazı kullanıcılar Gain platformu kaçıncı sırada diye soracaktır. Gain ilk 5’te yer alamadı ve “diğerleri” olarak adlandırılan yüzde 4’lük dilim içerisinde yer aldı.

Liste hakkındaki bilgilerin ardından sizler için Türkiye piyasasında sahip oldukları yüzdelik dilimler ile ilk beşi tekrar sıraladık:

 

-BluTv yüzde 38,

-Netflix yüzde 27,

-Amazon Prime Video yüzde 19,

-Disney+ yüzde 8,

-MUBI yüzde 4.

 

 

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

www.gazetemerhaba.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu