Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEkonomiEtkinlikGündemYaşam

NFT İle Pasif Gelir

NFT eserlerine yapılan yatırımlar, düzenli gelir elde etmek isteyen yatırımcılara ve içerik oluşturuculara çeşitli avantajlar sunuyor. NFT ile pasif gelir elde etme yöntemleri..

Nft İle Pasif Gelir

NFT’lerle Pasif Gelir Elde Etmenin 3 Yolu… NFT eserlerine yapılan yatırımlar, düzenli gelir elde etmek isteyen yatırımcılara ve içerik oluşturuculara çeşitli avantajlar sunmaktadır.

NFT Nedir?

Nitelikli Fikri Tapu ya da İngilizcedeki popüler ismiyle non-fungible token. Dijital bir varlığın benzersiz olduğunu ve bu nedenle birbirinin yerine geçemeyeceğini onaylamaktadır. Ayrıca blok zinciri adı verilen bir dijital defterde depolanan veri birimidir.

NFT gibi blok zinciri tabanlı varlıklar, yatırımcılara çeşitli yollardan pasif gelir sağlamaktadır. Bununla birlikte karlı bir ticaret olanağı sunulmaktadır. Doğu Taşkıran NFT sahiplerinin ve içerik oluşturucuların eserlerinden ömür boyu gelir elde edebileceklerine dikkat çekti.

Ömür Boyu Pasif Gelir Nasıl Elde Edilmektedir?

Bir sanat eseri, müzik, albüm kapağı ve hatta tweetin NFT’sine sahip olmanın benzersiz avantajları bulunmaktadır. Bu eserlere yatırım yapmak da bu avantajlar aracılığıyla para kazanmayı mümkün kılmaktadır. Ayrıca NFT gibi varlıklara yatırım yapmak, pasif gelir elde etmek anlamına gelmektedir. NFT’lere yapılan yatırımlarla uzun süreli pasif gelirler elde edilebileceğinin altı çizilmektedir. OIX’in CEO’su Doğu Taşkıran, “NFT telif hakları, temelde aynı şekilde çalışır. Ancak sözleşmeler ve telif hakkı ödemeleri dijital olarak oluşturulmaktadır. Bu, herhangi bir içerik oluşturucunun çalışmalarını oluşturabileceği, blok zincirine ekleyebileceği ve gelecekte elde edilecek karın bir yüzdesini almaları koşuluyla satabileceği anlamına gelmektedir.” ifadelerini kullanmıştır.

Ömür Boyu Pasif Gelir Nasıl Elde Edilmektedir?

NFT Telif Hakları ile Pasif Gelir Yaratmak Mümkün!

NFT’ler gibi blok zinciri tabanlı varlıklar ve emlak gibi geleneksel varlıklardan belirli ilkeleri ödünç almaktadır. Bu da yatırımcılara birden fazla yol ile pasif gelir sağlamaktadır. Bu nedenle NFT ticareti, kar elde etmenin popüler bir yolu olarak göze çarpmaktadır.  Bu geliri yaratmak için OIX gibi NFT pazar yerleri kiralama, yatırımcılara birden fazla yol sunmaktadır. Doğu Taşkıran, NFT’lerin bakım gerektirmediği için ticaretinin ve saklamasının oldukça kolay olduğunu belirtmektedir. Ayrıca, “Para kazanmak isteyen bir yatırımcı için pasif gelir, hisse senetleri ve gayrimenkul gibi diğer varlıkların ürettiği geliri kolayca aşabilmektedir. Bunun yanında NFT’ler, her türlü içerik oluşturucunun çalışmalarından ve eserlerinden para kazanmaları için de kazançlı bir yol oluşturmaktadır.” ifadelerini kullanmıştır.

Nft Telif Hakları Ile Pasif Gelir Yaratmak Mümkün!

NFT’lerle Pasif Gelir Elde Etmenin 3 Yolu
  • NFT’leri stake etmek:

NFT’nizi kilitlemek anlamına gelmektedir. Staking yapan bir eser sahibi, düzenli şekilde kripto para ödemesi alarak pasif gelir elde edebilmektedir. Ayrıca bunun tek dezavantajı ise sahibinin pasif gelir elde etmek için NFT’yi tutması gerektiğidir. NFT’nin fiyatı düşerse gelir de aynı oranda düşmektedir. Fakat yine de bu NFT’yi uzun süre tutmayı planlayan bir yatırımcının para kazanması için iyi bir tercih olacaktır.

  • NFT’leri kiralamak:

Bir NFT’ye ömür boyu sahip olmak yerine onu kiralamak çok daha kolay ve ucuz bir yoldur. Yatırımcılar, NFT’yi kiralanan bir varlık olarak belirleyen bir akıllı sözleşmeye sahip olmaktadır. NFT sahibi, varlığının kiralanabileceği süreyi ve fiyatı kendi belirleyerek tüm süreçlerde söz sahibi oluyor. Buna ek olarak, NFT sahiplerinin kiracıları aramasına gerek yok çünkü blockchain bunu zaten sahipler için yerine getirmektedir.

  • NFT’lerden telif hakkı almak:

NFT’leri destekleyen Web 3.0 teknolojisi, içerik oluşturucuların, NFT’leri ikincil piyasada el değiştirdiğinde telif ücreti uygulayan koşullar belirlemesine olanak tanımaktadır. Diğer bir ifadeyle içerik oluşturucular, eserlerini koleksiyonerlere sattıktan sonra bile pasif gelir elde edebilmektedir. Bu yolla eser sahipleri, NFT’lerinin satış bedelinden ömür boyu pay almaktadır. Örneğin, bir dijital sanat eserinin telif hakkı yüzde 10 olarak belirlenmişse, orijinal yaratıcı, eserinin yeni bir sahibine her yeniden satılışında toplam satış fiyatının yüzde 10’unu alabilir.

 

Metaverse için sosyal NFT pazar yeri OIX platformuna https://oix.app linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

 

Bu haber www.gazetemerhaba.com’a aittir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu