GündemÖzel Haberler

O HASTALIĞA YAKALANIYORUZ!

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi Rehabilitasyon Kliniğinden Prof. Dr. Nilay Şahin, klinik olarak yaptıkları faaliyetleri MERHABA okurlarıyla paylaştı. Romatoloji alanında önemli çalışmalara imza attıklarını söyleyen Şahin, Balıkesirlilerin genetik yatkınlığı olan hastalığını açıkladı.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniğinden Prof. Dr. Nilay Şahin, ulusal ve uluslararası alanda pek çok başarılı çalışmaya imza atıyor. BAÜN’de yeniliklere imza atan Şahin, Balıkesir’de vatandaşların romatizmal hastalıklara genetik yatkınlıkları olduğunu söyledi.  Şahin, çalışmalarını ve projelerini MERHABA’ya anlattı.

“EN ÇOK O HASTALAR GELİYOR”

Romatoloji hastalarının sayısının çok fazla olduğunu söyleyen Prof. Dr. Nilay Şahin,  “Romatolojiye çok fazla talep var. Bursa’dan, İstanbul, Çanakkale ve Manisa’dan çok fazla hastalarımız geliyor. Günlük gelen hastalarımızın yüzde 80’i romatoloji için geliyor diyebiliriz. Çok sayıda iltihaplı romatizma bakıyoruz. Balıkesir’deki hastalar tedavi olmak için Bursa, İzmir ve ya İstanbul’a gittiklerinde çok üzülüyordum. Yavaş yavaş kliniğimiz oturdu. Artık vatandaşlarımız romatoloji tedavisi için bize geliyorlar. Polikliniğimizde 80’e yakın romatoloji hastası bakıyoruz” şeklinde konuştu.

“BALIKESİR’DE GENETİK YATKINLIK VAR”

Şahin, “Balıkesir’de romatoloji çok yaygın bir hastalık. Ben daha önce Çapa ve Meram Tıp Fakültesi’nde çalıştım. Balıkesir benim üçüncü çalıştığım yer. Tabi iklim, beslenme ve genetik çok önemli. Balıkesirliler’de romatoloji’ye yatkın bir genetik zemin var. Mesela hasta geliyor. “Hocam kızımda da başladı bu ağrılar onu da getirsem mi?” diyor. Kızını gördüğüm de gerçekten onda da aynı hastalık çıkıyor. Mesela Soma’dan bir hastam geldi. Ailenin tümü romatoloji hastası. Bu tür vakalarla çok sık karşılaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

İDRAR KAÇIRMAYA ÇÖZÜM

Kadınların en sık karşılaştığı hastalıklardan birinin de idrar kaçırma olduğunu söyleyen Prof. Dr. Nilay Şahin, “Ben yaklaşık 6 yıldır Balıkesir’deyim. Balıkesir Üniversitesi Fizik Tedavi merkezi’nde 6 yılda çok şey değiştirdik. Ben eğitimimi Çapa Tıp Fakültesi’nde gördüm. Çapa İhtisaslı olduğum için oradaki metotları bende uyguluyorum. Çapa’da her hastalık için özel poliklinikler yapılıyordu. Mesela ‘Omuz Polikliniği’ vardı. Burada çaresi bulunamamış omuz hastalığı olanlara bakıyorduk. ‘İdrar Kaçırma Polikliniği gibi çok fazla kliniğimiz vardı. Ben de eğitimimi bu Çapa’da alınca, üzerine farklı şeyler de ekleyerek bunu uygulama hedefini sürdürdüm” dedi.

“ALTI YILLIK ÇALIŞMANIN ÜRÜNLERİ”

Güçlü bir ekiple başarılı çalışmalara imza attıklarını söyleyen Prof. Dr. Nilay Şahin, “Fizik tedavide son yıllarda ilave ettiğimiz çok şey oldu. Özellikle son bir yıldır ekibimin de büyük katkılarıyla çalışmalarımızı yaptık. Biz Altı yıl evvel hedefimizi koymuş, projelerimizi şekillendirmiştik. Şimdi adım adım ilerliyoruz.  Altı yılın ürünlerini bugünlerde almaya başladık. Tabi ki üniversitemizin de çok büyük destekleri var. Cihazlarımız da tamamlandı. Biz gerçekten güzel bir iş başardık. Kadınların idrar kaçırma gibi büyük bir problemleri var. Bunun önüne geçmek istiyoruz. İdrar kaçıran fakat ilaçla ve tedavi ile çözüm bulamamış hastalarımız için rehabilitasyon programına başladık. Solunum Rehabilitasyonu başlattık.  Nefes alıp vermekte zorlanan, Astım ve Koah Hastalığı olanlar için Göğüs Hastalıklarından hocalarımızla birlikte ortak yürüttüğümüz bir polikliniğimiz var” ifadelerini kullandı.

OZON TEDAVİSİ

Prof. Dr. Nilay Şahin, “Ozon ile ilgili başvurularımızı, hazırlıklarımızı yaptık. Ozon tedavisine başladık. Ozon tedavisini de ünitemizde vermeye başlıyoruz. Aynı zamanda bitkilerle tedavi ve bitkisel yağlarla ilgili sertifika programımızı tamamladık. Hastalarımızdan da çok güzel dönüşler alıyoruz. Beslenmeyle ilgili çalışmalarımız ve eğitimlerimiz var. Daha bilinçli ve doğru bir tedavi programı ile hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“REHABİLİTASYON PROGRAMIMIZ BAŞLADI”

Şahin, “Özellikle özürlü vatandaşlarımız için rehabilitasyon programımız var. Ben geçmişten beri yaklaşık 12 yıl özürlü çocuk bakmış bir hekimim.  Burada hekim sayımız yeterli olmadığı için çok cesaret edememiştim ama giderek Fizyoterapist sayımız netleşince bu hastalarımızın da tedavilerine başladı” şeklinde konuştu.

CİLT BAKIMINDA ‘MEZOTERAPİ’

Mezoterapi uygulamalarına başladıklarını söyleyen Prof. Dr. Nilay Şahin, “Saç dökülmesi, cilt gençleştirme, yüzdeki lekelerin giderilmesi amacıyla Mezoterapi  tedavileri yapıyoruz. Yüz, cilt ve saç bakımları ile ilgili. Hatta ilk tedavileri kendi kliniğimizden arkadaşlarımıza yaptık. Sonuçları ise gerçekten çok güzel oldu. Bunu da bu sene başlattık” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu