Gündemİlçe Haberleri

Öğrenciler Çanakkale’nin Ruhunu Keşfetti

Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gezi ve Fotoğrafçılık Kulübü öncülüğünde düzenlenen "Bubfa Çanakkale Gezisi" adlı eğitim ve teknik gezi, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Öğrenciler Çanakkale’nin Ruhunu Keşfetti

Ogrenciler Canakkalenin Ruhunu Kesfetti 1
Öğrenciler Çanakkale’Nin Ruhunu Keşfetti

Geziye Yoğun İlgi

Kulübün organize ettiği program kapsamında öğrencilere; Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Mecidiye Tabyası, Hilal-i Ahmer Müzesi, Alçı Tepe Köyü, Şehitler Abidesi, Seddülbahir, Kanlısırt, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı, Kemalyeri ve Çanakkale şehir merkezi gibi önemli noktalar gezdirildi. Gezi, öğrencilere yöresel kültürü ve tarihi hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlendi. Birçok öğrenci ve rehber öğretim elemanının katılımıyla gerçekleşti.

Çanakkale Ruhu Detaylı Anlatıldı

Gezinin sponsorluğunu üstlenen ÇARO, rehberler Cihan Müşterioğlu ve Ercan Yavuz eşliğinde öğrencilere destek verdi. Çanakkale savaşının izlerini taşıyan alanlar öğrencilere detaylı bir şekilde tanıtılarak tarihi hakkında bilgiler aktarıldı. Gezi süresince öğrenciler, duygusal anlar yaşayarak tarihin derinliklerine doğru bir yolculuk yaptılar.

Geziler Devam Edecek

Program, öğrencilerin Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi’ne dönüşleriyle sona erdi. Gezi boyunca edindikleri deneyimler ve anılar, katılımcıların zihinlerinde unutulmaz bir iz bıraktı. Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gezi ve Fotoğrafçılık Kulübü, bu tür etkinliklerle öğrencilere kültürel ve tarihi mirası tanıtmaya devam edeceğini belirtti.

Haber: Bülten

Çanakkale’de Motorize 112 Acil Sağlık Ekibi Göreve Başladı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu