GündemSiyaset

OK: DOĞA, SU VE İKLİM SİYASET ÜSTÜDÜR

CHP’nin TBMM gündemine sunduğu ‘’İklim Değişikliklerinin Etkilerinin Araştırılması’’ üzerine önerge de İyi Parti Grubu adına söz alan Balıkesir Milletvekili İsmail OK, verilen önergesinin gelecek nesiller adına büyük önem arz ettiğini ve önergenin siyaset üstü olduğunu söyledi.

Chp İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü’nün hazırlamış olduğu ‘’İklim Değişiklikleri Etkilerinin Araştırılması üzerine araştırma önergesi meclis gündeminde yoğun bir yer tuttu. Tüm partilerin söz aldığı önerge üzerinde eski Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile İyi Parti Balıkesir Milletvekilinin karşılıklı söz düellosuna dönüştü. Önergenin siyaset üstü olduğunu savunan İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail OK, İyi Parti adına oylamada evet oyu kullanacaklarını söyledi. Sözlerine devam eden Ok ‘’ Gerçekten CHP milletvekili ve arkadaşlarının gündeme getirdiği iklim kriziyle ilgili olarak ülkemizin karşı karşıya bulunduğu problemleri araştırmak ve bunlardan çıkış yollarını belirlemek amacıyla verilen önerge gerçekten ama gerçekten çok önemli, bu konuyu saatlerce konuşsak içinde bulunduğumuz bu iklim değişikliğiyle ilgili olayı ifade etmek çok zor ama öz olarak şunu söyleyeyim: Türkiye Cumhuriyeti devleti ve bu devletin yönetiminde söz sahibi olan irade yarın değil, bugün hemen bir eylem planı hazırlayarak bu konunun üzerine ciddiyetle gitmelidir. Dolayısıyla, bu önergeye İYİ PARTİ Grubu olarak “evet” oyu vereceğimizi ve bu önergenin her türlü siyasetin üzerinde olduğunu, memleket meselesi olduğunu ifade etmek istiyorum ve İYİ PARTİ Grubu olarak da bizim destek vereceğimizi, bu vesileyle, yüce Meclise arz ediyorum’’ dedi.

OK; GÜNEYMARMARA’NIN SULARI ZEHİR YATAĞI OLDU

İklim değişiklikleri üzerine konuşan İsmail OK, Balıkesir’in Güney Marmara bölgesini kapsayan Manyas Gölü, Susurluk Çayı ve Bandırma Havzasını besleyen suların zehir yatağına dönüştüğünü ve dere yataklarının yanında durulamayacağını söyleyerek, derelerde yaşanan balık ölümlerinin fotoğraflarını gösterdi. Sözlerine devam eden OK ‘’ Sayın Bakan Eroğlu çok iyi bilecektir; Gönen Çayı, Susurluk Çayı, Manyas Gölü, kısacası Güney Marmara, hani bir söz vardır ya ‘Adamı ters diksen düz bitecek.’ diye, bu kadar verimli ve yer altı, yer üstü sularıyla da o kadar zengin bir bölge. Manyas Nehri, Manyas Gölü ve özellikle Gönen Çayı, Susurluk Çayı, Bandırma, Manyas, Gönen ve Karacabey havzasını besleyen bu sularımız çok ciddi bir şekilde kirlilikle karşı karşıyadır. Bakın, bu Gönen Çayı’nda geçen hafta ölen binlerce balığın görüntüsü, aynı şekilde Susurluk Çayı’nda da… Kendim Susurluk Çayı’na yakın bir köyde büyümüş çiftçi ailesinin çocuğuyum. Çocukluğumda hatta gençliğimde bu çayda yüzüp susadığım anda su içiyordum. Şimdi, içerisine kimse giremez Sayın Bakanım. Amerika’ya lanet olsun! Emperyalistlere lanet olsun! Daha fazla para kazanma uğruna bunları katledenlere lanet olsun! Şimdi, bu nehirlerimizi de mi Amerika bu hâle getirdi? Bölge Milletvekilim Sayın Subaşı bu nehirde inceleme yaptı, bunların giderileceğini söyledi ama o incelemeden sonra nehirdeki balık ölümleri daha da arttı’’ dedi.

BAKAN EROĞLU; BALIKESİR’DE SU YOKTU

İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail OK’un sözlerine cevaben yerinden konuşan Veysel Eroğlu, stratejik planların hazır olduğunu ve Balıkesir’de ki su probleminin kendi bakanlığı döneminde çözüldüğünü savundu. Sözleri devam eden Eroğlu’’ stratejik eylem planı hazır hâlde. Manyas Gölü’nü kurtardık biliyorsunuz. Balıkesir’de su yoktu. Suyu kim getirdi Balıkesir’e?’’ dedi. Eroğlu’nun sözlerine cevap olarak kendisini Balıkesir’e davet eden İsmail OK, dere yataklarının yanında 5 dakika durulamayacağını ve bu sular ile tarım arazilerinin sulandığını sözledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu