GündemSiyaset

Yücel Yılmaz ‘Çiğ Siyaset Yapıyorlar’

‘Çiğ Siyaset Yapıyorlar’

 Yücel Yılmaz ‘Çiğ Siyaset yapıyorlar’dedi. Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı 1.meclis toplantısı dün meclis salonunda gerçekleşti. Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinde gündem Balıkesir’in tarihi zenginliği olan Zağnospaşa Caminin bulunduğu alandaki arsa satışları oldu. Yücel Yılmaz ” Bazı arkadaşlar bunu bilerek köpürtüyor. Siyasetin çiğ tarafına kaçıyor bazı arkadaşlarda bilgi cahili olduğu için bu işi gündeme getiriyor.”şeklinde konuştu.

Meclis’te Gerginlik

Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı 1.meclis toplantısı dün meclis salonunda gerçekleşti.Başkan Yılmaz mecliste gündem oylamaları sırasında yaptığı konuşmasında “Caminin satışı söz konusu değil tapuyu göster diyerek Birol Şahin’i işaret etti. Ve, “ Toplantı Bitmiştir ”anonsunu yaptı. Bu arada Şahin araya girdi ve “ Buranın zağnospaşa vakfına ait. Metin bey itiraz ediyor. Kendisinin el kaldırdığı şehir hastanesini hazineye devrettiniz niye devrettiniz? İkincisi “dedi ancak; İkincisini söyleyemeden sözü meclis üyeleri tarafından kesildi. Bazı Meclis üyeleri Şahin’in söylemlerini reddetti.

 “Konu Kapanmıştır!’

O sırada Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Konu Kapanmıştır” diyerek meclise nokta koyan anonsu tekrarladı ancak gerginlik arttı. Meclis üyeleri arasında atışmalar yaşandı. Tapu caminin tapusu arkadaşlar yanıltıyor arsanın tapusu değil diyen CHP’lilere Birol Şahin, arsa görüntüsünün üzerinden yanıtlar vermeye çalışırken bu esnada Yücel Yılmaz tekrar araya girdi: “Arkadaşlar hep böyle gündem bulalım bakın basın mensupları burda. Keşke magazinsel olmayan konularda da bu olsa “dedi.

 

Yılmaz’dan Basına Sık Sık Uyarı

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz meclis üyelerine bilgisizce konuştuklarını söyledi. Burada cami satışı söz konusu değil sözünü tekrarladı.” Caminin etrafındaki küçük küçük parsellerin hazineye devri söz konusu” dedi. Bu sözlerin akabinde, ortam daha da gerildi. Tapuların olduğu kâğıtlar dosya dosya dolaştı. Bu esnada Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz yeniden araya girdi ve basın mensuplarını sık sık uyardı “arkadaşlar yerinize geçin huzurlu çalışalım!” Yeterli sayıda basın mensubu arkadaş vardı ve amacımıza ulaştık. ”sözleri ile kendiside gerildi araya giren meclis üyelerine heralde sizin vaktiniz daha var”ifadelerini kullandı.

 

Arslan  “Goy Goya Gerek Yok”

Goy Goy Sov’a gerek yok! diyen Edremit Belediye Başkanı Hasan Selman Arslan , “ yapılacak işlemin içeriğini herkes biliyor. Kamuya devri var buna satış deniyor. Adı bunun satış.Bizim içinde Büyükşehir içinde bu gelir demek. Bazışeyler varki anlatamazsınız. Zağnospaşa günem. Saat Kulesi Kuvayi Milliye akla gelenler. “dedi.

Siyasetin Çiğ Tarafı

Yücel Yılmaz ” Bazı arkadaşlar bunu bilerek köpürtüyor. Siyasetin çiğ tarafına kaçıyor bazı arkadaşlarda bilgi cahili olduğu için bu işi gündeme getiriyor.”Sözü Başkan Yılmaz tarafından kesilen Arslan’ın ardından Yücel Yılmaz “Gazetede haber çıktı diye bunlar yapılıyorsa KİM KİME GOL ATIYOR YARIN GÖRÜRÜZ!” sözleriyle dikkat çekti.

Büyükşehir Meclisinde Satış Gerginliği’

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinde gündem Balıkesir’in tarihi zenginliği olan Zağnospaşa Cami oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz mecliste Zağnospaşa Cami’nin satışı ile ilgili gündeme gelen konuyu değerlendirdi. Bu konu mecliste gerginliği arttırırken Başkan Yılmaz şöyle konuştu: Zağnospaşa baya gündeme gelmiş, biz sonradan takip ediyoruz. Gündeme gelmiş. Camilerimizin, okullarımızın belirli taşınmazların satıldığı hususunda kamuoyunda bir olgu oluşmuş.

Belediyelerin Rahatlaması İçin

Belediyelerimiz bir devlet dairesi gibi görev yapan, resmi ama yerel yönetimlerle çalışan sistemler. Şimdi burada Devletimiz bütün Belediyelerle ilgili güzel bir uygulama yapıyor. Mal kime aitse ve kim kullanıyor ise bu taşınmazların bedeli karşılığında mahsuplaşarak asli amacına uygun olarak devredilmesinin yolunu açmış. Bununla ilgili bütün Belediye başkanlarımız bilir. Susurluk Belediye Başkanımız bilir. Biz önce çalışanlarımızın maaşlarını öderiz. Daha sonra alışveriş yaptığımız insanların paralarını öderiz en son para kaldıysa SGK ve vergilerimizi öderiz.

Özel Bir Yaptırım…

Devlette vergi konusunda belediyelere karşı özel bir yaptırımı vardır. Vergi Dairesi kamunun yaşamı ve hizmetlerin devamını esas alır. Bir iş adamı ceza alsa uzlaşamaya gider 5’te 1’ine kadar anlaşmaya gider cezanın. Devletimiz şuanda belediyelerin rahatlaması için tapusu kendi üzerinde olmasının hiçbir sakıncası olmayan şeyleri bize bedeli karşılığı devredin diyor.

Ea595436 F388 4A80 9391 31Fe6B026F0C

Bu Belediye’nin asli amacında olmayan veya Belediye tasarrufunda olmayan mülkleri arkadaşlarımızın hepsi tespit ediyorlar. Bunlar tespit edildikten sonra bunları vergi borcundan mahsuplaşma üzere satışa çıkarır gibi gösterip vergiden düşülüyor. Rayiç bedelde piyasa değerleri üzerinden zaten yansıtılıyor. Böyle bir satış yok. Devri başka, satış başka şeylerdir.

Şehirdeki Parseller Tek Tek Çıkartılıyor

Şehirdeki bütün parseller çıkarılıyor. Bugünkü borcumuzu ödememiz gereken vergi miktarı kadar olanı bugün devrediyoruz. İleride devir imkânı oldukça amaç ortak hizmet. Bu Kâğıt üzerinde yapılan işlemi sanki şahıslara satılıyormuş gibi gösterip Türkiye genelinde tüm Belediyelere tanınan ayrıcalığı ve aslında malın ilgili tarafına devredilmesi hususunu farklı noktalara kamuoyu çektiği zaman bunu her bir siyasi anlatmakta zorluk çeker.

Ucuz Siyasetle Belediye’ye Saldırmak

Böyle CHP’li, Demokrat Partili, Cumhur ittifakı belediyelerimiz var. Sanki burada bir suistimal varmış ve birileri devletin malını başka birilerine satıyorlarmış gibi algı yaratanlar ucuz siyasetle Belediye’ye saldır kamuoyunun gündemi ne gel kendini önemli hissettir tarafındalar. Sizin teklifinizi kabul ediyor böyle bir teklife gerek olmadığını Saat Kulesi’nin müze olarak zaten devrettiğimiz kültür bakanlığı. Arsa dedik ama kullanma yetkisi orada.

Zağnospaşa Vakfına Ait

Paşa Caminin mülkü zaten Zağnospaşa Vakfına ait ama onun etrafı Birol beyin elinde belge var. Gelsin anlatsın. Bazı arkadaşlar bunu bilerek köpürtüyor. Siyasetin çiğ tarafına kaçıyor bazı arkadaşlarda bilgi cahili olduğu için bu işi gündeme getiriyor. Her ikisi de şehre faydası olmayan siyasetle alakası olmayan normal bir iş. Bunu tutup birilerinin bir yerleri satıyormuş gibi göstermesi şehirde kimseye siyaseten de bir kazanç sağlamaz. Karanlıkta boğaya giren 5 tane doğurur diye bir laf var birde bunu farklı şekilde anlatınca bunu nasıl izah edecekler merak ediyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu