Gündem

OK’TAN ETTE MARKA HEDEFİ

Ziraat ve Esnaf Odaları’nı ziyaret eden İYİ Parti Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, Büyükşehir için hedeflerini anlattı. Ok, Büyükşehir’e seçilmesi durumunda et entegre tesisi kurarak Balıkesir etini markalaştırmak istediğini açıkladı.

İYİ Parti Milletvekili ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna ve Yönetim Kurulu üyeleri ile beraber Balıkesir Karesi Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat’ı ziyaret etti. Üreticilerin sorunlarını Sözat’tan dinleyen Ok,  bu konuda yapacaklarını da açıkladı. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok’un bir sonraki durağı ise Balıkesir Esnaf ve Sanaatkarlar Odası (BESOB) Başkanı Fehmi Erdem oldu. Burada da esnafın istek ve önerilerini Erdem’den dinleyen Ok, esnafa hak ettiği değeri vereceklerini söyledi.

SÖZAT ‘‘TARIMIN HALİ İÇLER ACISI’’

Üreticinin çok zor durumda olduğunu söyleyen Balıkesir Karesi Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, ‘‘Yanlış tarım politikaları ile Türkiye bu hale geldi. Mevcut politikalarla tarım ve hayvancılığı kalkındırmak mümkün değil. Zihniyet değişmedikçe tarım ve hayvancılık da hak ettiği yere gelmez. Balıkesirli çiftçi kardeşimiz hayvanını kestirecek kasap bulamıyor. Çünkü piyasa dolu. Herkes kendi başının çaresine baksın der gibi bir tutum var. Allah beterinden korusun ama bayağı kötü şartlardayız. Para bugün var yarın yok. Gün gelir para geçmez. Ondan sonra ne yapacaksınız? Dünyada açlık sorunu var. İlerde Türkiye’de açlık sorunu yaşayacak gibi. Üretimden vazgeçen toplumları para bile kurtaramaz. Kendi kendine yeten Türkiye, ithalata bağımlı hale geldik. Suriye’den patates ithal ediyoruz. Ayıptır ya’’ şeklinde konuştu.

OK ‘‘TARIM VE HAYVANCILIĞI BİZ KALKINDIRACAĞIZ’’

Her zaman üreticinin yanında olduklarını söyleyen İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, ‘‘ Ben bütün çiftçi, tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylülerimizi selamlıyorum. Başkanımızın da söylediği gibi sıkıntıları biliyoruz. Biz Balıkesir’imizin ve ülkemizin de içinden geçtiği, milletimizi yoran bu sürecin teşhisini de çıkış yollarını da biliyoruz. Bütün kalbimle söylüyorum. Uygulayacağımız tarım ve hayvancılık politikaları ile üreticilerimizin alın terinin emeğinin karşılığı alınacak. Et entegre tesisleri kuracağız. Balıkesir etini markalaştıracağız.

TUNA ‘‘STK’LARDAN ÖNERİ İSTİYORUZ’’

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok ile birlikte görüş ve önerilerini almak üzere sivil toplum kuruluşu ziyaretlerini sürdürdüklerini söyleyen İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna, ‘‘ 31 Mart akşamı Balıkesir’i İYİ Belediyecilik ile tanıştırmak için adayız ve bu konuda da oldukça iddialıyız. Balıkesir’i alacağız. Bundan da hiç şüphemiz yok. Baktığımız zaman Balıkesir’in en önemli sorunu tarım ve hayvancılık. Bu konuda da sizlerin önerisini alacağız’’ dedi. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu