EğitimGündem

Okullarda Telefon Yasağı

Okullarda Telefon Yasağı: Bakan Açıkladı! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni öğretim yılında öğrencilerin sınıflarda cep telefonu kullanıp kullanamayacağını açıkladı. Bakan Tekin ‘Öğrencilerimizin sınıflarda cep telefonu kullanmalarını engelledik’ dedi.

Okullarda Telefon Yasağı

Okullarda Telefon Yasağı… Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni öğretim yılında öğrencilerin sınıflarda cep telefonu kullanıp kullanamayacağını açıkladı. Bakan Tekin ‘Öğrencilerimizin sınıflarda cep telefonu kullanmalarını engelledik’ dedi.

 

İşte Bakan Tekin’in açıklamaları:

Okullarda Telefon Yasağı
Okullarda Telefon Yasağı

‘’Öğretmenlere İstirhamım’’

‘Öğretmen arkadaşlarımızdan istirhamım; cep telefonlarını zorunlu olmadıkça derslerle kullanmazlarsa mutlu olacağız’ dedi.

 

2 3

“Cep Telefonu İle İlgili Düzenlememizi Yaptık”

“Aynı şekilde öğretmen arkadaşlarımızı rahatsız eden disiplin uygulamaları anlamında, özel hayatın gizliliği anlamında karşı karşıya kaldıkları problemleri çözmeleri için cep telefonlarıyla ilgili düzenlemelerimizi yaptık’’.

‘’Hem öğretmen arkadaşlarımızın rahatsızlığını gördük. Ayrıca eğitim öğretim sürecinin sağlıklı yürümesi açısından sıkıntıya sebebiyet verdiğini gördük. İnşallah yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimizin sınıflarda cep telefonu kullanmalarını engelledik. Öğretmen arkadaşlarımızdan istirhamım; öğrenciler nezdinde cep telefonlarını zorunlu olmadıkça derslerle kullanmazlarsa mutlu olacağız” dedi.

 

Bakan Tekin

Bakan Tekin Neler Söyledi?

Bakan Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılı mesleki çalışma döneminin başlaması dolayısıyla Eğitim Bilişim Ağı (EBA) canlı yayınında öğretmenlere hitap etti.

Yeni eğitim öğretim yılının velilere, öğretmenlere ve öğrencilere hayırlı olmasını dileyen Tekin, yeni dönem hazırlıkları ve afet bölgesinde alınan tedbirler hakkında bilgi verdi.

 

“Gerekçeli Kararı Bekliyoruz”

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili sürecin gündemlerinde olduğunu aktaran Tekin, “Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından bazı maddeleri iptal oldu. Şu anda bu konuda alacağımız tedbirler açısından AYM’nin gerekçeli kararını bekliyoruz’’.

‘Gerekçeli karar geldikten sonra bu konudaki tedbirlerimizi, eğer bir yasalaşma süreci gerekiyorsa yasalaşma süreci açısından gerekmiyorsa bizim mevzuatımız açısından süreci değerlendireceğiz. Bu konuda da öğretmen arkadaşlarımızın beklentilerini karşılamış olacağız” diye konuştu.

Tekin, okul bahçelerinde çocukların dijital bağımlılıktan uzaklaşacağı bir ortam tasarlanmasını istediğini belirtti. Ayrıca madde bağımlılığına karşı da hassas olunması gerektiğini vurguladı.

Tekin, “Bu konudaki duyumlarınızı vakit geçirmeden ilgili kurumlarla paylaşmanızı sizlerden rica ediyorum. Milli Eğitim Bakanlığı olarak bir ekip ruhu içerisinde hareket ederek, istişare kültürüne dayalı olarak herkesi dinleyerek, en doğru kararları almaya çalışan bir ekip olarak çalışmak istiyoruz” dedi.

Haber merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu