YaşamEğitim

Okullarda Yeni Tehlike: 183’ü Arayın!

Son dönemde okullarda öğrenciler tarafından 'itiraf' sayfaları kuruluyor. Ancak bu sayfalar nedeniyle öğrenciler zorbalığa maruz kalıyor, zarar görüyor. Uzmanlar ise aileleri uyarıyor. Okullarda Yeni Tehlike: 183'ü Arayın!

Okullarda Yeni Tehlike: 183’ü Arayın!

Son dönemde okullarda öğrenciler tarafından ‘itiraf’ sayfaları kuruluyor. Ancak bu sayfalar nedeniyle öğrenciler zorbalığa maruz kalıyor, zarar görüyor. Uzmanlar ise aileleri uyarıyor.

İlkokuldan üniversiteye neredeyse her okulun sosyal medyada bir itiraf sayfası var. Bu sayfalarda kimi arkadaşının gizlice çekilen görüntülerini paylaşıyor, kimi sırlarını ifşa ediyor, kimi çocuklar birbirlerinin özel sırlarını ifşa edip, arkadaşları hakkında yalan ve iftiralar yayıyor.

Milliyet’ten Ozan Ömer Kadüker’in haberine göre, sayfalarda yayılan dedikodular nedeniyle birçok çocuk zorbalığa maruz kalıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Altınbaş Üniversitesi Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Çakıroğlu, itiraf sayfalarının bir siber zorbalık türü olarak ele alınması gerektiğini ifade etti.

Okullarda Yeni Tehlike: 183'Ü Arayın!

Çakıroğlu, gençlerin kendilerini birçok yorumun, zorbalığın, suçlanmanın eşiğinde bulup çok zor durumda kaldıklarını, çocukların ruhsal anlamda da bunlarla başa çıkmakta zorlandıklarını vurguladı.

Çocuk Alanında Çalışan Avukatlar Ağı (ÇAÇAV) Koordinatörü Şahin Antakyalıoğlu şunları söyledi: “Erişime engel olmak için www.ihbarweb.org.tr üzerinden başvuru yapabilir.

Alo 183 aranarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın müdahale etmesi istenebilir. Ayrıca suç duyurusunda bulunmak mümkün.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu