Dünyadan HaberlerGündem

Orman Yangını Sonucu 15 Kişi Yaşamını Yitirdi

 Cezayir’de 16 eyalette süren orman yangını. Orman Yangınları Sonucu 15 Kişi hayatını kaybetti….

 

Cezayirde Orman Yangini Sonucu 15 Kisi Yasamini Yitirdi22
Orman Yangını Sonucu 15 Kişi Yaşamını Yitirdi

Cezayir’de 16 eyalette süren orman yangınlarında 15 kişi hayatını kaybederken bin 500 kişi yangından etkilenen bölgelerden tahliye edildi.

Cezayir İçişleri Bakanlığı Açıklama Yaptı

İHA edinilen bilgiye göre Cezayir’de Boumerdes, Bouira, Tizi Ouzou, Bejaia, Jijel and Skikda eyaletlerinin de içinde bulunduğu 16 eyalette yangınla mücadele sürüyor. Cezayir İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yangınlar nedeniyle 15 kişinin hayatını kaybetti.

Cezayirde Orman Yangini Sonucu 15 Kisi Yasamini Yitirdi2237

Bin 500 kişi  Tahliyesi Oldu

Bakanlık  26 kişinin  yaralandığı açıklanırken bölgeden bin 500 kişinin tahliye edildiği bilgisi geldi. Ülkede 97 noktada süren orman yangınları tarım arazilerine ve çalı ormanlarına büyük hasar verdi.

Bouira ve Jijel eyaletlerindeki yangınların rüzgar nedeniyle yayılarak kalabalık köylere ulaştığı öğrenilirken 16 eyalette yangın söndürme çalışmaları sürüyor.

Orman Yangını Sonucu 15 Kişi Yaşamını Yitirdi

Daha fazlası için tıklayın

Cezayir. ya da resmî adıyla Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti.Ayrıca Kuzey Afrika’da ülke.  Bununla birlikte 2,381,741 kilometre karelik yüzölçümü ile Afrika’nın yüzölçümü olarak en büyük ülkesi. Cezayir, dünyanın onuncu, Arap Dünyası ve Afrika Birliği içerisinde ise en büyük ülkedir.

Boumerdès, Cezayir’in Boumerdès Eyaletinin başkentidir. Akdeniz’de yer almaktadır.  Ayrıca 1998’de 28.500 ve 1987’de 15.000 nüfusa sahipti. Boumerdès, Cezayir’in kuzeyinde, Cezayir’in yaklaşık 50 km doğusunda ve Tizi Ouzou’nun 50 km batısında bulunan bir sahil şehridir.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Manisa Yangınında 14 Ev Kül Oldu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu