Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Orman Yangınlarına Karşı Balıkesir Kuleleri

Balıkesir Bölge Müdürü Kemal Kayıran, yenilenen "Seçtepe Yangın Gözetleme Kulesi"nde incelemeler yaptı.

Orman Yangınlarına Karşı Balıkesir Kuleleri

Orman Yanginlarina Karsi Balikesir Kuleleri 1

Bölge Müdürü Kayıran Yangın Gözetleme Kulelerini İnceledi

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran, orman yangınlarının erken tespiti ve müdahalesinde kritik bir rol oynayan yangın gözetleme kulelerini yenileme ve tadilat çalışmalarını tamamladı. Ardından Bölge Müdürü Kemal Kayıran, Balıkesir Orman İşletme Müdürlüğü ve Gelendost Orman İşletme Şefliği’ne bağlı “Seçtepe Yangın Gözetleme Kulesi”nde incelemelerde yaptı.

Orman Yanginlarina Karsi Balikesir Kuleleri 2

İlgili Makaleler

Orman Yangınlarına Karşı Etkili Mücadele

Müdür Kayıran, yaptığı açıklamada, orman yangınlarının hızlı bir şekilde kontrol altına alınmasının, orman kaynaklarının korunmasının ve çevre güvenliğinin sağlanmasının temel hedefleri olduğunu belirtti. Yangın gözetleme kulelerinin bu hedeflere ulaşmada vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Kayıran, kulelerin görev yapan personellere rahat ve güvenli bir çalışma ortamı sağlaması gerektiğini söyledi. Ayrıca, kulelerin bakımının düzenli olarak yapılmasının önemine dikkat çekti. // Orman Yangınlarına Karşı Balıkesir Kuleleri

Orman Yanginlarina Karsi Balikesir Kuleleri 3
Orman Yangınlarına Karşı Balıkesir Kuleleri

Estetik ve İşlevsellik Bir Arada

Yenilenen “Seçtepe Yangın Gözetleme Kulesi”nin dış mekanına, İşletme Şefi Özge Can Alpöz tarafından özel bir desen çalışması eklenmesinin, kuleye estetik bir farklılık kattığını ifade eden Kayıran, bu tür detayların personelin moralini yükselteceğini ve gözetleme kulelerinin daha etkili bir şekilde kullanılmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Çevre ve Ormanların Geleceği İçin Çalışmalar Sürüyor

Bölge Müdürü Kemal Kayıran’ın incelemelerine, Bölge Müdür Yardımcısı Nejdet Güdül, Balıkesir Orman İşletme Müdürü İlker Çeneli, İşletme Müdür Yardımcıları ve Kepsut İlçesindeki diğer İşletme Şefleri de katıldı. Yangın gözetleme kulelerinin yenilenmesi, orman yangınlarına karşı daha etkili ve koordineli bir mücadele sağlayarak doğal kaynakların korunmasına katkı sunmayı amaçlıyor.

Haber: Elif Şahin

İlginizi çekebilir ; Balıkesir’in Oksijen Kaynağı Gözlem Altında

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu