EğitimGündem

ÖSYM Başkanı Ersoy’dan 2 Yeni Elektronik Sınav

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, açıklama yaptı.

 Yaptığı açıklamada, sağlık alanındaki STS Eczacılık ve 2023 Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’nın daha önce kağıt ortamda olduğunu belirtti. Devamında, bu sınavlar 15 Ekim itibarıyla elektronik ortamda e-Sınav şeklinde yapılacağını bildirdi.

 

ÖSYM Başkanı Ersoy’dan 2 Yeni Elektronik Sınav… Ersoy, ÖSYM olarak dijital dönüşümü sağlamanın ve bunu süre gelen hale getirmenin en önemli amaçlarından olduğunu ifade etti.

Ösym Başkanı Ersoy’dan 2 Yeni Elektronik Sınav
Ösym Başkanı Ersoy’dan 2 Yeni Elektronik Sınav

Başkan Ersoy, tüm dünyanın dijitalleşme dönemine girdiğine işaret etti. Ardından, “Dijitalleşen dünyaya uyum sağlamalıyız. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi önderliğinde büyük hedefimiz, ÖSYM’nin en kısa sürede dijital dönüşümünü tamamlaması. Dijitalleşmenin sonucunda yapay zekanın işin içine katıldığı durumlarda optimizasyonla sistemlerimizi daha verimli hale getirmiş olacağız. Dolayısıyla bu planlamalar çerçevesinde ÖSYM dijitalleşmesini bir an evvel tamamlayacak” dedi.

Başkan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Konuya İlişkin Şu Bilgileri Verdi

“ÖSYM’nin 49 yıllık geleneğinde şimdiye kadar yabancı dil sınavlarının dışında herhangi bir elektronik sınav yapılmadı. Önümüzdeki dönemde, elektronik sınavlarımıza yenilerini ekleyeceğiz. Sağlık alanında kağıt ortamında yürüttüğümüz STS Eczacılık ve EUS sınavlarını 15 Ekim itibarıyla elektronik ortamda gerçekleştireceğiz. Öncelikle aday sayısının az olduğu bazı sınavlarda bu süreci devam ettirmek istiyoruz. Yeni elektronik sınavlarla mevcut kapasitemizi ve kabiliyetimizi güncelleyip zenginleştirerek 2026 yılında 100 bin adayın aynı anda elektronik ortamda sınava girdiği bir sürece hazırlanıyoruz. Aday sayıları yüksek olan YKS, KPSS ve MSÜ gibi sınavları elektronik ortamda yapmak mümkün olmayacak.”

Ösym Başkanı Ersoy’dan 2 Yeni Elektronik Sınav
Ösym Başkanı Ersoy’dan 2 Yeni Elektronik Sınav

TR-YÖS İçin de Elektronik Sınav Hedefi

ÖSYM Başkanı Ersoy, 12 Kasım’da 27 ülkede TR-YÖS’ün uygulanacağını belirtti. Ayrıca, “Nihai hedefimiz, gönül coğrafyamız Balkanlar, Türki Cumhuriyetlerde ve Afrika’da şu anda kağıt tabanlı yapılan TR-YÖS’ü elektronik ortamda yapmak. Yakında yeni sınav türleri de gelecek, bu sınavları da elektronik şekilde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Ösym Başkanı Ersoy’dan 2 Yeni Elektronik Sınav
Ösym Başkanı Ersoy’dan 2 Yeni Elektronik Sınav

İlk Kez Yabancı Dilde Elektronik Sınav

ÖSYM, 20 Eylül 2014’te ilk kez yabancı dilde elektronik ortamda sınav yapmıştı. AA’nın edindiği bilgiye göre, elektronik ilk sınavın “e-YDS” ile başlayan sürecine, 9 yılın ardından iki yeni sınav daha eklenmiş oldu.

Adaylara müjde: ÖSYM duyurdu! Sonuçlar Belli Oldu//

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu