EğitimGündem

ÖSYM, YKS Tercih Kılavuzunu Yayımladı

YKS taban puanları ve başarı sıralaması 2023 A – 2 ve 4 yıllık Üniversite taban puanları ve kontenjanları açıklandı mı ?

 

Ösym Yks Tercih Kılavuzunu Yayımladı

YÖK 2023 yılında boş olan kontenjanları ÖSYM’ye bildirecek ve kontenjanlar hazırlanan kılavuzda yer alacak. 2023 yılında alım yapılacak boş kontenjanların toplam sayısı belli oldu.

Açık Öğretim İçin 1 Milyondan Fazla Kontenjan

Ön lisans 2 yıllık bölümler için toplam 388 bin kontenjan ayrıldı Ayrıca bu yıl özel üniversiteler toplam kontenjanın %21’ini oluşturacak. Açıktan üniversite eğitimlerini sürdürmek isteyenler için ise 1 milyondan fazla kontenjan öğrencileri bekleyecek.

Adaylar AYT, TYT ve YDT puanlarıyla Atatürk Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültelerini tercih edebilecek. Öğrenciler ÖSYM tarafından belirlenecek tercih takvimine göre hareket edecek.

Osym Yks Tercih Kilavuzunu Yayimladi2

İlk tercihte yerleşemeyen adayların ikinci tercih hakkı olacak. İkinci tercihlerde boş kalan kontenjanlar ayrı şekilde yine Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından duyurulacak.

Taban puanları ve başarı sıralamaları açıklandı mı?

2023 yılına ilişkin YKS taban puanları ve başarı sıralamaları ön kılavuzu ÖSYM tarafından açıklandı! Yapılan açıklamada, “2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 20-25 Temmuz 2023 tarihleri arasında ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacak.

Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu sebeple adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.

ÖSYM YKS kılavuzunda neler yer alacak?

ÖSYM tarafından açıklanacak YKS tercih kılavuzunda adayların tercih takvimi yer alacak. Ayrıca 2022 yılına ilişkin üniversitelerin alım yaptığı puanlar yer alacak.

Öğrenciler tercih ekranında Program kodu, Fakülte/Yüksekokul adı, program adı, puan türü, genel kontenjan, en küçük puan, en yüksek puan gibi kriterlere dikkate ederek tercihlerini şekillendirecek.

Osym Yks Tercih Kilavuzunu Yayimladi131

Henüz yeni tercih takvimi belli olmadı. Geçtiğimiz yıl sınav sonuçları 18 Temmuz’da erişime açılmış tercihler ise 27 Temmuz’da başlamıştı.

YKS sınav sonuçları duyurusu bekleniyor

YKS sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi henüz 17-18 Haziran’da düzenlenen AYT, TYT ve YDT sınav sonuçlarını açıklamadı.

 

Daha Fazlası İçin Tıklayın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu