GündemTürkiye Gündemi

Otobüs Şoförü Yolcuların Hayatını Hiçe Saydı

Otobüs Şoförü Yolcuların Hayatını Hiçe Saydı. Şehir içi yolcu otobüsünün şoförü direksiyon başında yolcuların hayatını hiçe saydı. Vatandaşlar tarafından çekilen görüntü pes dedirtti.

 

Otobus Soforu Yolcularin Hayatini Hice Saydi 1

 

Otobüs Şoförü Yolcuların Hayatını Hiçe Saydı. Şoför, aracı tek eliyle sürmeye çalıştı. Direksiyon başında telefonla konuştu.Kural tanımaz şoför görenleri hayrete düşürdü. O anlar yolcuların kamerasına yansıdı.

 

Otobus Soforu Yolcularin Hayatini Hice Saydi 2

 

Yolcuların Hayatını Tehlikeye Attı

Gaziantep’te Yukarıbayır Mahallesi ile Karşıyaka Mahallesi arasında ring servisi yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Özel Halk Otobüsü aracı sürücüsü kuralları hiçe saydı. Yolcuların hayatını tehlikeye attı. Araç sürücüsü Yukarıbayır Mahallesi ile Karşıyaka Mahallesi hattında seyir halindeydi. Kurallara aykırı olarak dakikalarca cep telefonuyla konuştu. Ayrıca ayakkabısını düzeltmesi yolcuların dikkatinden kaçmadı.

 

Otobus Soforu Yolcularin Hayatini Hice Saydi 3

 

Hem Konuştu Hem Ayakkabısını Düzeltti

Cep telefonu ile konuşurken ve ayakkabısını düzeltirken direksiyonu tek eliyle yönlendirdi. Otobüs şoförünün trafik güvenliğini ve araç içindeki yolcuların hayatını tehlikeye attı. İHA’nın edindiği bilgiye göre ayrıca o anlar yolcular tarafından cep telefonu kamerası ile görüntülendi. Otobüs şoförün pes dedirten tavrı ise 20 Ağustos 2022 yılında Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunda meydana gelen ve 16 ölü, 21 yaralı kişinin yaralanması ile sonuçlanan otobüs kazasını akıllara getirdi.

 

Otobus Soforu Yolcularin Hayatini Hice Saydi 4

 

Gaziantep Hakkında

Gaziantep, halk arasındaki eski adıyla Antep, Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Akdeniz Bölgesi arasında bulunan aynı adlı ilin merkez şehridir. Güneydoğuda şehir olarak en fazla nüfusu barındırır. Sanayi ve gelişmişlik bakımındandan birincidir. Bununla birlikte Gaziantep, Şehitkamil,Şahinbey olmak üzere iki metropol ilçeye ayrılmıştır. Gelişmişlik açısından Türkiye’nin 20. büyük ilinin merkez ilçesidir. Ayrıca Gaziantep, Türkiye’nin hâla yaşanılan en eski kenti olup, Dünya’nın da hâlâ yaşanılan en eski kentlerinden biridir. Bunların yanında Gaziantep, Türkiye sanayisi ve ticaretinde de çok önemli bir yer tutar. Bunun sebepleri arasında Gaziantep’in Anadolu ile Orta Doğu arasında bir konumda bulunması ve liman kentlerine yakınlığı sayılabilir. Ayrıca Gaziantep’in simgeleri arasında Gaziantep Kalesi, baklava ve antepfıstığı vardır.

Etimoloji Gaziantep’in bilinen en eski adı Romalılar tarafından verilen Antiochia ad Taurum’dur. “Antiochia ad Taurum”, Latince “Toroslar’ın karşısındaki Antakya” anlamına gelir.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu