GündemSpor

OTOOMATİĞE BAĞLADI

Transferin son günü Balkes’e imza atan M.Otoo, attığı 7 golle kırmızı beyazlı takımını zirveye taşıdı. Boluspor maçından sonra Adanaspor’u da 2 golle yıkan 25 yaşındaki Otoo, maestro Aissati’nin paslarıyla kariyer zirvesini Balıkesirspor’da yaşıyor. 3 puanı silinen Balkes, 15 puanla Play-Off içerisindeki yerini aldı.

MAÇIN HİKAYESİ

Balıkesirspor 2015-2016 sezonunun son haftasında yaşadığı 3 maçlık galibiyet serisini, 41 hafta sonra taraftarına tekrar yaşattı. 1 Mayıs 2016’da sahasında Samsunspor’u 1-0 yenen Balkes, deplasmanda Boluspor’u 1-2 ve yine evinde 1461 Trabzon’u 2-1 yenerek 3 haftada 9 puan toplamıştı. Bu seriden sonra 3 kez iki maç üst üste kazanan Balıkesirspor, üçüncü maçını kazanamamıştı. Gaziantepspor’u 2-1, deplasmanda Boluspor’u 2-4 ve sahasında Adanaspor’u 4-1 le geçen kırmızı beyazlılar, 3 haftada 9 puanlık müthiş seride rakip filelere de 10 gol bırakarak TFF 1.Lig’in en flaş takımı olmayı başardı.

Sahadaki seriye rağmen az sayıda taraftarın takip ettiği Adanaspor maçında M.Otoo’nun güzel golüyle 1-0 öne geçen Balıkesirspor, Oğuz’un eline temas eden pozisyon sonrası yediği penaltı golüyle devreyi beraberlikle kapattı. İkinci yarıda baskılı başlayan Balıkesirspor Abdülkadir’in golüyle tekrar öne geçerken, galibiyeti perçinleyen gol Boztepe, M.Otoo işbirliği ile Mahatmo’dan geldi. Dakikalar 90’ı gösterdiğinde ise bu kez sahneye Otoo’ya asist yapan Mehmet Botepe çıktı. Kontratakta deparla rakip ceza sahasına giren Boztepe, çaprazdan sert vurdu, Balkes Güney temsilcisi Adanaspor’u farklı geçti 4-1.

Maçın en ilginç ve unutulmaz sahneleri ise taraftarlar arasında yaşanan koalisyondu. Takımları penaltı kazanıp gole çevirirken bile Adanaspor Başkanı aleyhine bağıran Turbeyler Taraftar grubu 90 dakikayı protestoyla geçirdi. İşte bu protestoların içine Balıkesirspor taraftarları da dahil oldu. “Bayram Akgül’ü istemiyoruz” tezahüratının bir kısmını turuncu beyazlı taraftarlar söylerken diğer kısmını kırmızı beyazlı tribünler haykırdı. İşin en radikal tarafı ise Adanaspor taraftar grubu kırmızı derken Balıkesirspor taraftarı beyaz dedi. Ardından Turbeyler “Şampiyon”, Onkolikler “Balkes” diyerek ilginç tablo oluşturdular.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu