GündemEğitimİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Özel Çocuklardan Özel Sergi

Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneği ile Balıkesir Güzel Sanatlar Derneği iş birliği yaptı. Ortak sergi açan dernekler 12 özel çocuğun resimlerini tabloya yansıttı.12 özel çocuk proje kapsamında hayallerini resmetti. Bununla birlikte sergide renkli görüntüler ortaya çıktı. Sonrasında etkinlik, Güzel Sanatlar Galerisi Sergi Salonu’nda gerçekleşti. Katılımcılar tek tek gezerek baktığı resimleri inceledi.

 

 

Özel Çocuklardan Özel Sergi.. Ayrıca anlamlı serginin açılış konuşmasını Balıkesir Güzel Sanatlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Topalak yaptı. Topalak, şunları söyledi; “Bu bizim sosyal projemiz. Sergide 60 eser var. Özel çocuklarımıza sanatı sevdirmek, sanatla tanıştırmak amacını taşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Çocuklarımız İçin Çok Mutlu Bir Gün”

Projenin ortaklarından Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gül İmrek ise; ” 12 çocuğumuz 9 Kasım 2022’de bu kursa başladı. 18 Ocak 2023’te de bu maraton sona erdi. Çocuklarımızın yaptıkları güzel resimleri burada sergilemeye karar verdik. Bizim çocuklarımız için çok mutlu bir gün.”dedi.

 

Toplu Resim 1

“Özel Çocuklarımıza Dokunmuşlar”

Ardından konuşan isim Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş oldu. Sonrasında Arslanbaş, sözlerine şu şekilde başladı; “Mekanımız özel, güzel ve dar ama yüreğimiz geniş. Burası yüreği geniş insanların bir araya geldiği mekân oldu. Güzel bir gündeyiz. Hakikaten özel ve güzel çocuklarımıza dokunmuşlar. Onlarından yüreklerinden girerek bir farkındalık ve katma değer üretmişler. Bu fikri üreten herkesi tebrik ediyorum.”

 

Cocuk Resimleri

“Eliyle Çalışana İşçi Kafasını Ekleyene Usta Derler”

Kaymakam  Arslanbaş, “Bilirsiniz ki, sadece eliyle çalışana işçi derler, kafasını da ekleyene usta derler. Eliyle ve kafası ile beraber yüreğini ve gönlünü ortaya koyanlara da sanatçı diyorlar. İşte burası da sanatseverler ile dolu. Balıkesir bunun güzel bir örneği. Umarım buna benzer etkinlikler artarak devam eder. Bu güzel ve özel çocuklarımızın emeklerinin de heba olmayacağını da biliyorum. Sergimizin tekrardan hayırlı, verimli ve başarılı olmasını temenni ediyorum “dedi. Bunun beraberinde konuşmaların ardından özel öğrenciler başarı belgelerini aldı. Daha sonra belgelerin takdiminin sonrasında özel öğrencilerden Atakan Elaldı’nın okuduğu şiirle katılımcılar tarafından alkış aldı.

Mualla Cihan’ın Hayali Gerçek Oldu

Son olarak sözü özel öğrencileri yetiştiren Mualla Cihan aldı. Sözlerine çok mutlu olduklarını belirterek başlayan Mualla Cihan, “Dünya Sanat Günü’nde bir araya gelmemiz gerçekten çok güzel. Benim için ilk deneyimimdi. Çünkü hayalim bir öğretmen olmaktı, ama bankacı oldum. Gençlerle beraber ilk defa çalıştım. Bazı arkadaşlarımız konuşamıyor. Bu süre zarfında işaret dili öğrenmeye çalıştım. Hep beraber hayallerimizi gerçekleştirdik. Bununla birlikte amacımız sadece resim yapmak değil, hayallerimizi gerçekleştirmekti. Çocuklarımız kendi hayallerini yaptı ben sadece başlarında durdum. Biz çok küçük bir yerde çalıştık. Haftada 1 gün 1 saat bu çocuklara yetmedi” dedi.

Sonuç olarak konuşmaların bitiminde öğretmen Mualla Cihan, Kaymakam Metin Arslanbaş’tan özel öğrenciler için daha geniş bir yer talebinde bulundu. Yapılan etkinliğe CHP Balıkesir Milletvekili Adayları Serkan Sarı ve Dilek Yalçın’da katıldı.

Haber: Fatma Kara

…Özel Çocuklardan Özel Sergi…

Daha fazla haber için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu