Dünyadan HaberlerGündem

Pakistan’da Yüzün Üzerinde Ölü Var

Pakistan’da şiddetli muson yağmurları nedeniyle 25 Haziran’dan bu yana yaşamını yitirenlerin sayısı  arttı. Hayber Pahtunhva’nın Mansehra ve Çitral bölgelerinde yağışlar hayatı olumsuz etkiledi.

 

Pakistan’da Yüzün Üzerinde Ölü Var.. Pakistan’da yağışların yol açtığı afet ve kazalar sonucu Hayber Pahtunhva’ya bağlı Mansehra’da 5 kişi hayatını kaybetti.

Pakistan'Da Yüzün Üzerinde Ölü Var

Çitral ve Şandur bağlantı yolunun yarım kilometrelik kısmı yağışlar nedeniyle zarar gördü. Yolun kullanılamaması nedeniyle Lower Çitral ile Upper Çitral arasındaki ulaşım kesildi.

Pakistan'Da Yüzün Üzerinde Ölü Var

Eyalet genelinde çok sayıda ev yıkımı gerçekleşti. Dahası, araçlar sele teslim oldu. Beraberinde, tarım arazileri zarar gördü.

Pakistan'Da Yüzün Üzerinde Ölü Var

PENCAP GENELİNDE 7 KİŞİ ÖLDÜ

Pencap eyaletinin başkenti Lahor’un Misri Şah Mahallesi’nde 2 çocuk sele kapılarak boğuldu. Ayrıca, Mandi Bahauddin bölgesinde de 2 kadın evlerinin çatısının çökmesi sonucu yaşamını yitirdi.

Pakistanda Siddetli Muson Yagmurlari 3

Eyaletin Pakpattan bölgesinde ise elektriğe kapılan 1’i çocuk 3 kişi hayatını kaybetti.

Pakistan'Da Yüzün Üzerinde Ölü Var

Son 48 saatte şiddetli yağışlar nedeniyle 12 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ülkede 25 Haziran’dan bu yana ölenlerin sayısı 113 oldu.

Pakistan'Da Yüzün Üzerinde Ölü Var

NTV Haber’in edindiği bilgiye göre, her yıl haziran-eylül döneminde muson yağmurları, Pakistan’da büyük hasara neden oluyor.

Pakistan'Da Yüzün Üzerinde Ölü Var

Ülkede geçen yıl muson yağmurları sonucu meydana gelen seller nedeniyle 1739 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, felaketin ülkeye maliyetinin 30 milyar doların üzerinde olduğu kayıtlara geçti.

 Pakistan‘da Yüzün Üzerinde Ölü Var

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu