GündemSiyaset

Pamukçu’nun Rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan Taktı!

Yeniden Refah Partisi'nden seçilerek Meclis'e giren ve daha sonra partisinden istifa eden İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, AK Parti'nin "Yeniden İstanbul Mitingi"nde AK Parti'ye katıldı.

Pamukçu’nun Rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan Taktı!

Yeniden Refah Partisi’nden seçilerek Meclis’e giren ve daha sonra partisinden istifa eden İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, AK Parti’nin “Yeniden İstanbul Mitingi”nde AK Parti’ye katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kendisine AK Parti rozeti takıldı.

31 Mart’taki yerel seçimlerde Cumhur İttifakı içinde yer almayacağını duyuran Yeniden Refah Partisi ile AK Parti arasında yaşanan ilişkilerdeki soğuma, AK Parti’nin İstanbul’daki mitingine yansıdı. Partisinden istifa ederek eleştirilerde bulunan eski Yeniden Refah Partili Suat Pamukçu’nun AK Parti’ye katılması, dikkatleri üzerine çekti.

Yeniden Refah Partisi’nden İstanbul Milletvekili olarak seçilerek TBMM’ye giren Suat Pamukçu, 20 Şubat’ta partisinden istifa etmişti. Pamukçu, istifasını “partisinin kuruluş inanç ve felsefesinden uzaklaşmasını” gerekçe göstermişti.

Pamukçu'Nun Rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan Taktı!

Pamukçu, istifa açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı: “Kurucusu olduğum partimizin son genel seçimlerden sonra kuruluş inancı ve felsefesinden uzaklaştığını müşahede etmekteyim. Mahalli seçimlerle ilgili aday tespitlerinde de partimizin temel görüşü yerine oy hesabı yapıldığını ve inancımızla uyumlu olmayan adayların gösterildiğini görmek beklentimizin boşuna olduğunu göstermiştir. Bu nedenle partimden istifa ettiğimi saygıyla bildiririm.”

Suat Pamukçu Kimdir?

Suat Pamukçu, Türk siyasetçi ve mühendisdir. 1950 yılında Bayburt’ta doğmuştur. İlköğrenimini Bayburt Şair Zihni İlkokulu’nda tamamladıktan sonra ortaokul ve lise eğitimini Erzurum Lisesi’nde başarıyla tamamlamıştır. Daha sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur.

Siyasi kariyerine Fazilet Partisi’nde başlamıştır. Fazilet Partisi’nin kapatılmasının ardından Saadet Partisi’ne geçiş yapmış ve bu partiden de Bayburt Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girmiştir. Ayrıca, Pamukçu Fazilet Partisi ve Saadet Partisi Genel Sekreterliği görevlerinde bulunmuştur.

Pamukçu'Nun Rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan Taktı!

Suat Pamukçu, Yeniden Refah Partisi’nin kurucuları arasında yer almış ve bu partinin Genel Sekreterliği görevini üstlenmiştir. 2018 Türkiye genel seçimlerinde Yeniden Refah Partisi’nden İstanbul Milletvekili olarak seçilmiştir. Ancak 20 Şubat 2023 tarihinde partisinden istifa etmiş ve gerekçe olarak partisinin kuruluş inancı ve felsefesinden uzaklaşmasını göstermiştir.

Suat Pamukçu’nun siyasi kariyerindeki en önemli olaylardan biri, 31 Mart 2023 yerel seçimlerinde Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’nda yer almama kararını eleştirmesi ve ardından AK Parti’ye katılmıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu