GündemSiyasetTürkiye Gündemi

PARTİ MECLİSİNDE AÇIKLANACAK

Yerel seçim hazırlıklarını sürdüren CHP’de, 6 Aralık Perşembe günü düzenlenecek Parti Meclisinde (PM) aralarında büyükşehir ve illerin de yer aldığı 300’e yakın yerde daha belediye başkan adayları açıklanacak.

24 Ekim’de 105, 14 Kasım’da ise 147 belediye başkan adayını belirleyen CHP PM’nin son toplantısında, MYK’ye istediği seçim bölgesinde eğilim yoklaması yapabilme yetkisi verilmişti.

Bugüne kadar İlk büyükşehir adayını Balıkesir’de Ahmet Akın olarak açıklayan CHP’de 1 büyükşehir ve 10 il olmak üzere 252 belediye başkan adayı açıklandı. CHP’de, en önemli gündem maddesini ise İYİ Parti ile sürdürülen ittifak görüşmeleri oluşturuyor. İki parti arasında belediye başkan adayı belirlenecek en önemli yerlerin başında ise Ankara geliyor. Bu arada CHP’nin, İYİ Parti ile görüşmelerin netlik kazanmasının ardından yılsonuna kadar çoğu adayını netleştirmesi planlanıyor. 6 Aralık’ta gerçekleştirecek CHP PM’de ise arasında bazı büyükşehir ve il belediye başkanlarının da olacağı 300’e yakın ismin kamuoyuyla paylaşılması hedefleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu