GündemÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

Pazarcı Gün Ağarmadan Pazarda

Pazarcı Gün Ağarmadan Pazarda: Balıkesir pazarları canlılığı ile dikkat çekiyor. Pazarcı, Mehmet Alatemur, Pazar yerine gün ağarmadan geldiklerini söyledi. Ayrıca, ön hazırlık yaparak tezgahların kurulduğunu ardından ürün yerleştirmelerinin yapıldığına değindi.

 

Pazarcı Gün Ağarmadan Pazarda

2 29

Alışverişe Kaçta Gidiyorsunuz?

Balıkesirlilerin alışverişlerinde, hava koşullarının da önemine dikkat çekti.

Hava güneşliyse, yağışlıysa yada kapalıysa pazardaki canlılıkta ona göre değişiyor dedi. Öğle saatlerinin kalabalıklaşmaya başladığı saatler olduğunu söyledi. Akşama doğru seyrekleşen yoğunluğun alım gücüne göre de değişiklik gösterdiğine dikkat çekti. Çalışanların yada ev hanımlarının kendi durumlarına göre Pazar saatlerini seçip gelebildiklerini söyledi.

 

Zeytin

Fiyatlar Değişebilir

Alatemur, “Ben uzun zamandır bölgemizin önemli bir değeri olan zeytin ürünlerini satıyorum.

Balıkesirliler zeytini sever. Gemlik’ten getirdiğim zeytinlerde var. Ayrıca, özellikle siyah zeytin alıyorlar ancak bizim yeşil zeytin çeşidimiz çoktur. Fiyatlar 80 Tl’den başlıyor 250 Tl’ye kadar çıkıyor. Böylelikle her cebe göre zeytin de var diyebilirim” şeklinde konuştu.

 

Ürünler Değişir Biz Değişmedik

Cahit Alaton, “43 senedir pazarcılık yapıyorum. Ömrüm bu işte geldi geçti gibi. Genellikle tohum, baharat, kuruyemiş, bakliyat gibi ürünler satıyorum. Fiyatlar 25 ila 40 TL arasında değişiyor. Müşteriler bizden ürün alırken genellikle malın kaliteli olup olmadığına bakıyorlar ve ona göre bizden ürün alıyorlar. Pazarın yoğunluk durumu saat 14:00 ile 15:00 arası.

 

Tezgahı Erken Kurarım İşime Bakarım

Mustafa Eray, “Pazara çok erken geliriz. Bazı arkadaşlar şehir dışından gelir onlar daha da erken gelerek tezgah kurar. Ben her zaman erken geliyorum. İşime bakarım. 15 yıldır pazarcılık yapıyorum. Fasulye ve bakla satıyorum. Bazen domates, biber gibi ürünlerde satıyorum. Ne alırsam bende onu satıyorum. Fiyatlar pazarda şuan için genelde aynı. Ufak tefek değişiklikler var kalitesi veya geldiği yere göre değişir fiyat. Bende yarım kilo taze fasulye 20 TL’, yerli bezelye ise 25 TL.

Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu