Gündemİlçe Haberleri

Pehlivanlar İvrindi’de Kol Bağladı

Pehlivanlar İvrindi’de Kol Bağladı. Bu yıl 20.si gerçekleştirilen İvrindi Kayapa Yağlı Pehlivan Güreşleri Kızılcık ve Desti Festivali kıyasıya güreş müsabakalarına ev sahipliği yaptı.

 

Pehlivanlar Ivrindide Kol Bagladi 1

Pehlivanlar İvrindi’de Kol Bağladı. 36 baş pehlivan ve toplamda her boyda mücadele eden 120’yi aşkın pehlivanın kol bağladı. Güreşlerde Furkan Durmuş Altın – Kürşat Korkmaz finali sonrası Başpehlivanlık ipini Furkan Durmuş Altın göğüsledi.

“Gelecek kuşaklara aktarmak için elimizden hayreti göstereceğiz”

İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, güreşlere katılımın yoğun olduğunu dile getirdi. Başkan Cengiz, “ Ata sporumuz olan yağlı pehlivan güreşleri ilçemizde oldukça çok seviliyor. Bugün burada seyirci yoğunluğu neredeyse Kırkpınar’ı aratmadı. Bizler Belediye olarak bu denli katılımdan, seyircilerimizin memnuniyetinden gayet de mutluyuz. Ayrıca bunu gelecek kuşaklara aktarmak için elimizden hayreti göstereceğiz. Bölge halkımız bu tarz etkinlikleri dört gözle bekliyor diyebiliriz. Bununla birlikte bizler de halkımızın beklentilerini karşılamak için buradayız. Ayrıca güzel kaynaşma ortamı sağlamak için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz” dedi.

 

Pehlivanlar Ivrindide Kol Bagladi 2

 

“İlçemizde en yoğun ilgi gören etkinlik güreş”

Yağlı pehlivan güreşlerinin ilçede çok sevildiğini iletti. İHA’ya konuşan Başkan Cengiz “ İlçemizde farklı bir çok etkinlik gerçekleştiriyoruz. Kitap fuarları, konserler, bahar şenlikleri, rahvan at yarışları gibi. Ama en çok katılımın olduğu, halkın merakla ve heyecanla takip ettiği etkinlik yağlı güreş etkinliği oluyor. Yağlı güreşler her ilçede yılda bir kez düzenlenirken bizim ilçede Akçalören ve Kayapa mahallemizde olmak üzere Belediye olarak bizler iki kez düzenliyoruz. Bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yağlı pehlivan güreşlerimizi gelecek kuşaklara aktarmayı, heyecanını sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu