Ekonomi

Perakende Satış Hacminde Son Durum

Perakende Satış Hacminde Son Durum Perakende satış hacmi yıllık yüzde 27,5 arttı. Sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 27,5 yükseldi.

 

Perakende Satış Hacmi Yıllık Yüzde 27,5 Arttı. Sabit Fiyatlarla Perakende Satış Hacmi, Şubatta Geçen Yılın Aynı Ayına Göre Yüzde 27,5 Yükseldi.

Perakende Satış Hacminde Son Durum

PERAKENDE SATIŞ HACMİ AYLIK YÜZDE 0,9 ARTTI

Sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2023 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 0,9 arttı.Ayrıca aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 0,4 artış oldu. Bununla beraber gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 1,9 arttı. Bunun yanı sıra otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 1,5 azaldı.

 

PERAKENDE CİRO YILLIK YÜZDE 82,3 ARTTI

Cari fiyatlarla perakende ciro 2023 yılı Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 82,3 arttı. Ayrıca aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 89,3yükseldi.Bununla birlikte gıda dışı satışlarında  (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 104,5 oranında yükselme oldu. Ayrıca otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 16,7 arttı.

 

PERAKENDE CİRO AYLIK YÜZDE 3,4 ARTTI

Cari fiyatlarla perakende ciro 2023 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 3,4 arttı. Bunula beraber aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 2,8 arttı. Bunun yanı sıra gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 5,1 arttı. Ayrıca otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 2,3 azaldı.

Daha Fazlası İçin Tıklayın 

 

 

 

Perakende satışı ne demek?

Kelimenin sözlük anlamı dağınıktır. Ancak günümüzde perakende kelimesi daha çok tek tek satılan ürünleri nitelemek için kullanılır. Örneğin toplam 100 tane alınan makarnanın onlu paketler halinde satılmasına toptan satış denir. Perakende satış ise makarnaların tek tek satışa çıkarılması demektir.

 

 

Ayrıca Balıkesir Hakkında            

Balıkesir, ülkemizin önemli şehirlerinden bir tanesidir. Bunun yanında kalabalık olması bakımından 17. şehirdir. Balıkesir ili Marmara Bölgesinde, Güney Marmara kısmında yer almaktadır. Ayrıca bu şehrin bir kısmı ise Ege bölgesi içerisinde yer almaktadır. Bu sebeple Balıkesir’in hem Marmara denizine hem de Ege denizine kıyısı var.

Balıkesir’in doğu kısmında Bursa ile Kütahya illeri yer almaktadır. Bununla birlikte Güney bölümünde ise Manisa ile İzmir illeri var. Ayrıca Balıkesir’in batı kısmında ise Çanakkale ili bulunmaktadır. Bununla birlikte Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesi, Yunanistan’ın Midilli Adasına komşu olma özelliğine sahiptir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu