GündemSiyaset

Perinçek: “Millet Meclisi NATO Meclisi Değil!”

TBMM'de bugün saat 15.00'te görüşülecek olan İsveç'in NATO üyeliği konusu üzerine Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, milletvekillerine çağrıda bulundu.

Perinçek: “Millet Meclisi NATO Meclisi Değil!”

Perincek Millet Meclisi Nato Meclisi Degil 1

Perinçek, yaptığı açıklamada Türkiye’nin NATO’ya üyeliğini savunmanın, Türk milletinin bağımsızlığına ve güvenliğine ihanet olduğunu belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“NATO’ya Evet, Şehitlere İhanettir”

Perinçek, yaptığı çağrıda ABD emperyalizminin öncülüğünde NATO’nun Türkiye’yi tehdit ettiğini söyledi.  Metina’daki özel kuvvet baskınında şehit olan dokuz Mehmetçiğe değindi. NATO’nun PKK terör örgütünü besleyip, silahlandırarak Türk askerine karşı kullandığını ifade etti. Perinçek, “NATO’ya evet demek, şehitlerimize ihanet etmek demektir.” dedi.

“NATO, Türkiye’yi Bölmeye Çalışıyor”

Perinçek, ABD ve NATO’nun Türkiye’yi bölme çabalarının olduğunu söyledi. Perinçek, “NATO’ya evet demek, Türkiye’nin bölünmesine onay vermek demektir.” ifadesini kullandı.

“NATO, Darbelerin Arkasında”

NATO’nun Türkiye’de yaşanan darbelerin arkasında olduğunu iddia eden Perinçek, 12 Mart, 12 Eylül ve 15 Temmuz darbelerini NATO’nun tezgahlayarak Türk milletine karşı kullandığını öne sürdü. “NATO’ya evet demek, darbelere evet demek demektir.” şeklinde konuştu.

“FETÖ, NATO’nun Ürünüdür”

FETÖ’nün NATO tarafından örgütlendiğini savunan Perinçek, örgütün Türk devletinin içine sızdığını ve ülkeyi içeriden çökertmeye çalıştığını belirtti. “NATO’ya evet demek, FETÖ’ye evet demek demektir.” dedi.

“İsrail’e Hizmet, Filistin’e İhanet”

Perinçek, NATO’nun İsrail’in saldırgan politikalarına destek verdiğini ve Filistin’e ihanet ettiğini söyledi. Türkiye’deki NATO ve ABD üslerinin İsrail’in gözcülüğünü yaptığını iddia eden Perinçek, “NATO’ya evet demek, İsrail’e hizmet etmek ve Filistin’e ihanet etmek demektir.” ifadesini kullandı.

“NATO Genişlemesi, Büyük Savaş Tehdidini Artırır”

NATO’nun genişlemesinin ABD ve İsrail saldırganlığını artıracağını savunan Perinçek, bu durumun büyük savaş tehlikesini beraberinde getireceğini dile getirdi.

“NATO, Türkiye Ekonomisinin Çöküşüne Neden Oluyor”

Perinçek, ABD ve NATO’nun Türkiye’nin ekonomik ilişkilerini baskı altına aldığını ve ülkenin ekonomik çöküşüne neden olduğunu ifade etti. “NATO’ya evet demek, Türkiye ekonomisinin iflasına evet demek demektir.” dedi.

“Milletvekilleri, Bağımsızlık Yemini Çiğneyemez”

Vatan Partisi Genel Başkanı, milletvekillerine Türkiye’nin bağımsızlığına ve bütünlüğüne bağlılık yemini etmeleri gerektiğini hatırlatarak, “Milletvekilleri, NATO vekili olamaz. İsveç’in NATO’ya alınmasına karşı oy vermeye çağırıyoruz.” şeklinde çağrıda bulundu.

Haber: Bülten

Belgin Uygur: “Ülkemize Önemli Getiriler Sağlayacaktır”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu