GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Piyasaların Ateşi Sönmüyor

Piyasaların Ateşi Sönmüyor.Dolar yeni rekorunu kırdı. Gece saatlerinde 22 seviyesini aşarak yeni bir rekoruna imza attı.

Piyasaların Ateşi Sönmüyor

Piyasaların Ateşi Sönmüyor.dolar Yeni Rekorunu Kırdı. Gece Saatlerinde 22 Seviyesini Aşarak Yeni Bir Rekoruna Imza Attı.

 

Türkiye 28. dönem Cumhurbaşkanı seçimlerinin 2. turunu geride bıraktı. Seçim gerçekleştiğin bu yana dolar ve euro rekor kırmaya devam ediyor. Bugün de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

 

Piyasaların Ateşi Sönmüyor.dolar Yeni Rekorunu Kırdı. Gece Saatlerinde 22 Seviyesini Aşarak Yeni Bir Rekoruna Imza Attı.

 

Seçimlerinin ardından dolar ve euro hızla yükselişe geçti. Ekonomi haberlerinin edindiği bilgiye göre gece saatlerinde dolar 22 seviyelerini aşarak yeni bir rekor kırdı. Saat 09.00 itibarıyla 22 lira 69 kuruştan işlem görüyor. Güne yine rekorla başlayan euro aynı dakikalarda 24 lira 32 kuruştan işlem görüyor. Ayrıca gram altın ise 1434,24 seviyelerinde seyrediyor.

 

Piyasalarin Atesi Sonmuyor 3

 

Yeni Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek

Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin etmesinin ardından Kabine üyelerini açıkladı. Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanı olduğunu duyurdu. Bakanlıktaki devir teslim töreninde konuşan Şimşek, ” Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı bir Türkiye ekonomisi özlenen refaha ulaşmamızda önemli olacaktır. Makro finansal istikrara öncelik vereceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.

 

Yıllık Enflasyon Hesaplandı

TÜİK önceki gün mayıs ayı enflasyon verilerini açıklamıştı. Doğalgaz fiyatlarının sıfır olarak hesaplanması sonucu yıllık enflasyon yüzde 39,59 olmuştu.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu