GündemTürkiye Gündemi

Platonik Aşık Dehşeti

Platonik aşık dehşeti. Platonik aşık reddedilince dehşeti yaşattı. Önce platonik aşık olduğu kadını vurdu. Sonra kendisini öldürdü.

 

Başakşehir dün gece dehşet yaşadı. Aynı iş yerinde çalıştığı kadına aşık olan kişi reddedilmeyi hazmedemedi.

 

C

 

Dün gece olay, Başakşehir Güvercintepe Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde meydana geldi. Platonik aşığın yabancı uyruklu olduğu öğrenildi. A.U tekstil atölyesinde muhasebeci olarak çalışıyordu. A.U.’ya platonik aşık olan ve aynı iş yerinde çalışan kişi, A.U.’nun evine gitti. A.U.’yu konuşmak için dışarı çağırdı. A.U ‘nun kendisine olumsuz cevap vermesini hazmedemedi. Reddedilince yanında getirdiği silahla dehşet saçtı. Önce A.U.’yu sonra da kendisini vurdu.

 

Ff

 Olay Yerinde Can Verdi

Silah seslerini duyan çevrede ki vatandaşlar polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri geldi. Ekipler A.U’yu hastaneye kaldırdı. Başından yaralanan yabancı uyruklu kişi  olay yerinde hayatını kaybetti. Hastaneye kaldırılan 23 yaşındaki A.U.’nun ise doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay ile ilgili polis ekiplerinin çalışması devam ediyor.

Yohk

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

Kadın Cinayetleri Hakkında

Türkiye’de kadın cinayeti, Türkiye’de kadınların “namus temizleme” gerekçesiyle öldürülmek gibi, ayrıca toplumsal rollerine bağlı nedenlerle öldürüldükleri cinayet vakalarını ifade eder.

Türkiye’de gerçekleşen kadına yönelik şiddet eylemlerinden birisidir. Kadın cinayetlerinin sayısı Türkiye’de, 2000’li yıllarda geçmiş yıllara göre büyük artış gösterdi. 474 kadının öldürüldüğü 2019 yılı, ülkede son 10 yılda en fazla kadının öldürüldüğü yıl olmuştur. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu yıllık raporuna göre 2020 yılında ise erkekler tarafından 300 kadın öldürülmüş, 171 kadın şüpheli şekilde ölü bulunmuştur. 2010-2019 yılları arasında kadın cinayetlerinin sayısında sadece, İstanbul Sözleşmesi’nin imzalandığı yıl olan 2011 yılında düşüş görülmüştür.

Suçluların işledikleri suçu normalleştirmek adına öne sürdükleri başlıca gerekçeler arasında; kadının ayrılık talebi, namus, aldatma-aldatılma, kıskançlık ön plana çıkar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu