GündemTürkiye Gündemi

PMYO Polis Alımı Başvuruları Başladı

PMYO Polis Alımı Başvuruları Başladı.

Polis Meslek Yüksekokullarına başvurular başladı…

 

Pmyo Polis Alımı Başvuruları Başladı
Pmyo Polis Alımı Başvuruları Başladı

Polis Meslek Yüksekokulu, polis alımı başvuruları başladı ve 2.000 erkek, 500 kadın olmak üzere toplam 2.500 öğrenci alımı olacak.

Başvurular 31 Temmuz tarihinde başladı. Bununla beraber 9 Ağustos tarihinde sona erecek.

PMYO Başvuru Adresi

Polis Meslek Yüksek okullarına başvuru “http://www.pa.edu.tr” adresinden olacak. Bununla beraber adaylar  başvuru için e-devlet şifresi sisteme ile giriş yapacak. Bununla  beraber PMYO başvuruları 9 Ağustos tarihinde bitecek.

Aday Belirleme Ön Başvuruları  E-Devlet üzerinden olacak. Ayrıca  sınav başvuru ücreti ödenmeden yapılacaktır.  Bunun birlikte 2023 Yılı PMYO Giriş Sınavı aşamalarına katılmak için on katı kontenjana giren adaylar belirlendikten sonra sınav ücreti yatırılması için sınav ücret ve hesap bilgileri www.pa.edu.tr adresinden duyuru olacak.

Daha fazlası için  tıklayın

 

 

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Polis Meslek Yüksekokulları, TYT sınavı ile her yıl farklı bir puan ile alım yapan, 2 Yıllık Önlisans düzeyinde, Çok Dilli ve Çok Uluslu olarak Eğitim-Öğretim yapmaktadır.

Emniyet Genel Müdürlüğü veya Türk Polis Teşkilatı.  Kuruluşu 10 Nisan 1845 tarihinde gerçekleşti.  Günümüzde Türkiye’deki tüm il ve ilçelerde örgütlenmiş iç güvenlikten sorumlu devlet teşkilatı.

e-Devlet, e-Devlet Kapısı. Dijital Türkiye, devlet hizmetlerinin kullanıcı ihtiyaçları göz önüne alınarak elektronik ortamda, güvenli, kesintisiz ve hızlı olarak ortak bir nokta üzerinden vatandaşa doğru bilgiye ulaştırılmasını amaçlayan web tabanlı bir sistemdir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu