Türkiye Gündemi

Prof. Dr. Naci Görür 5 İle Dikkat Çekti

Adıyaman'da dün gece meydana gelen 4 büyüklüğündeki depremin ardından, deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den önemli açıklamalar geldi.

Prof. Dr. Naci Görür 5 İle Dikkat Çekti

Adıyaman’da dün gece meydana gelen 4 büyüklüğündeki depremin ardından, deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür’den önemli açıklamalar geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından duyurulan depremin ardından Görür, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, olayın Doğu Anadolu Fayı ve Bitlis-Zagros Bindirme kuşağıyla bağlantılı olduğuna dikkat çekti.

Görür, Twitter hesabından paylaştığı harita ile birlikte, “Taşdamlar-Çelikhan/Adıyaman’da deprem oldu. Deprem Doğu Anadolu Fayı’nın üzerinde ve Bitlis-Zagros Bindirme kuşağının çok yakınında. Bu özelliği ile artçı bir deprem olarak kabul edilebilir” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, daha önce Bitlis/Zagros kuşağına dikkat çeken Görür, “Hakkari ve Bitlis/Zagros Bindirme kuşağına dikkati çekiyoruz. Adıyaman-Hakkari arasında ve Tunceli ile Bingöl’de Deprem Dirençli Kentler faaliyetleri sürdürülmelidir” uyarısında bulundu.

Görür’ün paylaşımında, “Depremden korkmamak depreme hazır olmakla mümkün. Bugün Japonya’da 7’nin üzerinde deprem oldu, 1 kişi bile ölmedi. Ülkemizde deprem dirençli kentler istiyoruz. Kampanyaya yazılarak, talep ederek katkı veriniz” şeklindeki ifadeleri, deprem konusundaki bilinçlendirme çağrısını içeriyordu.

 

Haber Merkezi

Balıkesir’den Deprem Bölgelerine Kırtasiye Yardımı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu