Balıkesir Merhaba Blog YazılarıBakım

Sarımsağın Saça Mucizevi Etkisi

Sarımsağı tüketmenin faydalarının yanında saçlara da pek çok faydası olduğunu biliyor muydunuz? Sarımsağın Saça Mucizevi Etkisi sizlerle...

Sarımsağın Saça Mucizevi Etkisi

Sarımsağı tüketmenin faydalarının yanında saçlara da pek çok faydası olduğunu biliyor muydunuz? Bu yazımızda sarımsağın saça faydalarından bahsediyoruz!

Sarımsak İle Saç Bakımı

Soğanlı bitki türü olan sarımsak hakkında yapılan bir araştırmaya göre saç bakımından saç dökülmesine kadar çözüm üretmektedir. Ayrıca saç köklerinin güçlenmesini sağlamaktadır. Siz de saçlarınızın dökülmesinden ya da cansız olmasından şikayetçiyseniz mutlaka sarımsak ile bakım yapabilirsiniz.

Sarımsağın içerisinde bulunan vitamin ve mineraller saç sağlığında önemli bir rol oynamaktadır. Örneğin bol miktarda kalsiyum barındıran sarımsak saça uygulandığında saçın kusurlu bir şekilde uzamasını önlemektedir. Bunun yanında saç büyümesinde etki yaratmaktadır.

Sarımsağın Saça Faydalarını Biliyor Musunuz?

Saç Sağlığını İyileştirir

Sarımsak saç sağlığı için oldukça faydalı olan sülfür açısından son derece zengindir. Sülfür, saç üretimi için gerekli olan keratin dahil birçok proteinin yapısal bir parçasıdır. Sarımsakta bulunan selenyum saç sağlığını iyileştirmek için E vitamini ile birlikte çalışmaktadır. E vitaminini az olan kişilerde genelde saçı kaybı, saç kuruluğu ve saç matlığı yaşamaktadır. Sarımsak ile kısa sürede tüm bu sorunlara çözüm sağlayabilirsiniz.

Kepeği Önlemektedir

Saçlarında kepekle baş etmeye çalışanlar için muhteşem bir haberimiz var. Sarımsakta bulunan alisin maddesi kepek ile adeta savaşmaktadır. Kısa sürede kepeklerinizden kurtulmak istiyorsanız sarımsak kürünü uygulayabilirsiniz.

Sarımsak Saça Nasıl Uygulanır?

Eczanelerde, marketlerde ya da kozmetik satan mağazalarda sarımsaklı şampuanları görebilirsiniz. Ayrıca gündelik olarak kullandığınız şampuanın içine sarımsak suyu ya da özü ekleyerek kendi şampuanınızı hazırlayabilirsiniz. Diğer bir seçeneğiniz ise sarımsağı direk olarak saç derinizde kullanmak.

3-4 diş sarımsağı iyice ezerek saçlarınızın döküldüğü veya zayıfladığı bölgelerde saç derinize sürün ve yaklaşık 1 saat kadar bekletin. Daha sonra aynı bölgeye zeytinyağı ile masaj yapın ve bone takarak ya da havlu sararak bir gece bekletin. Sabah kalkınca saçınızı normal bir şampuanla yıkayabilirsiniz.

Sarımsağın Saça Faydalarını Biliyor Musunuz?

 

 

Haber Merkezi

Kışın Saç Bakımı İle Parlak ve Sağlıklı Saçlara Kavuşun

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu