SağlıkGörüntülü HaberlerGündem

Prof.Dr. Nilay Şahin, Çene Eklemi Ağrılarını ve Tedavi Yöntemlerini Anlattı

Çene Eklemi Sorunları

Prof.Dr. Nilay Şahin, Çene Eklemi Ağrılarını ve Tedavi Yöntemlerini Anlattı

Çene Eklemi Sorunları

Prof.Dr. Nilay Şahin, çene eklemi ağrılarının etkileri ve tedavi yöntemleri hakkında detaylı bilgi verdi. Ağrının vücudun farklı bölgelerinde de hissedilebileceğini belirtti. Özellikle stres, diş sıkma ve diş gıcırdatmanın çene eklemi sorunlarına yol açabileceğini vurguladı. Bu durumun, hastalarda baş ağrısı, boyun ağrısı, bel ağrısı, diz ağrısı ve topuk ağrısı gibi farklı semptomlara neden olabileceğini açıkladı. Şahin, çene eklemi ağrılarının genellikle geç fark edildiğini ve hastaların ilk olarak kulak-burun-boğaz doktorlarına başvurduğunu ifade etti.

Prof.dr . Nilay Sahin Cene Eklemi Agrilarini Ve Tedavi Yontemlerini Anlatti 2

Çene eklemi sorunlarının, ağız açma sorunları, seslerin gelmesi ve çene yamulması gibi belirtilerle kendini gösterebileceğini aktardı. Ayrıca, ağız açarken çene ekleminden ses gelmesi durumunda hızlıca teşhis edilebileceğini söyledi. Şahin, çene eklemi sorunlarının genellikle kas kökenli olduğunu ancak disk hastalıkları ve kireçlenmelerin de neden olabileceğini belirtti.

Prof.dr . Nilay Sahin Cene Eklemi Agrilarini Ve Tedavi Yontemlerini Anlatti 1

Tedavi sürecinde, gece splinti takmanın, diş sıkma engelleyici ilaçların kullanılmasının ve fizik tedavi uygulamalarının önemine değindi. Ayrıca, kasları yumuşatmaya yönelik ilaç tedavisi ve egzersizlerin de tedaviye katkı sağlayabileceğini belirtti. Şahin, çözüm bulunamadığı durumlarda cerrahi müdahale gerekebileceğini ancak çoğu durumda cerrahi olmadan tedavi edilebildiğini ifade etti.

Prof.dr . Nilay Sahin Cene Eklemi Agrilarini Ve Tedavi Yontemlerini Anlatti 3

Sonuç olarak, çene eklemi ağrılarının tedavisinde zamanın ve doğru tedavi yöntemlerinin önemli olduğunu vurguladı. Hastaların, çene eklemi ağrısı yaşadıklarında uzman bir doktora başvurarak doğru teşhis ve tedavi sürecine yönlendirilmeleri gerektiğini söyledi.

Bel Ağrılarının Yaygın Sorunu

Elif Şahin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu