Gündem

PROJELER İÇİN İMZALAR ATILDI

Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın (GMKA) bir başka destek mekanizması olan 2018 yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında desteklenecek ilk projeler için imzalar atıldı.

2018 yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında destek almaya uygun görülen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi ile imza törenleri gerçekleştirildi. Törenlere Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Sedat Arslan ve Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mesut Eray ile GMKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Güç ve Program Yönetim Birim Başkanı Murat Ateş katılım sağladı.

HAFİF RAYLI SİSTEM HATTI

Bölgenin kalkınması ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılabilmesi amacıyla kurgulanan Fizibilite Desteği Programı kapsamında; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir içi ulaşım sistemlerinin cazip hale getirilmesi, ulaşım süresinin kısaltılması, organize sanayi bölgesinin ulaşım ağına entegrasyonu gibi amaçlar doğrultusunda “Hafif Raylı Sistem Hattı” fizibilitesi; Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi tarafından mesleki eğitim kalitesinin artırılarak meslek liselerinin tercih edilebilirliğinin sağlanması ile iş gücü arzının işgücü talebi doğrultusunda geliştirilerek nitelikli personel ihtiyacının karşılanmasına yönelik “Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi” fizibilitesi ve Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Troas bölgesinin kültür ve alternatif turizm potansiyelinin değerlendirilmesine yönelik yürüyüş yollarının bir turizm ürünü olarak ticarileşebilmesi için atılacak adımların belirlenmesi amacıyla “Troas Kültür Yolu” fizibilitesi gerçekleştirilecek.

Fizibilite desteği ile GMKA’nın, Güney Marmara diye tanımlanan TR22 bölgesinde yer alan Balıkesir ve Çanakkale illerindeki kurum ve kuruluşların bölgeye katkısı olacak faaliyetlerin araştırma, planlama ve fizibilite çalışmalarını doğrudan finanse edebilecek. Bu destek mekanizmasıyla bölgenin yenilikçilik, girişimcilik ve ekonomik kapasitesini geliştirmeye yönelik planlanan çalışmaların yapılacak ön hazırlık aşamalarını doğrudan finanse ederek, yapılacak faaliyetlerin gerçekleşmesini hızlandıracak. (merhabahaber)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu