SağlıkGündem

Psikolog Çisem Özkan: “Tatil demek bütün rutinleri kaybetmek değil”

Merhaba Gazetesi'nin hazırladığı Sağlığın İzinde programının sunucusu Elif Şahin'in konuğu olan Çisem Özkan, sömestr tatili öncesinde ailelere çocukların mental sağlığını korumak için önemli önerilerde bulundu.

Psikolog Çisem Özkan: “Tatil demek bütün rutinleri kaybetmek değil”

Psikolog Cisem Ozkan Tatil Demek Butun Rutinleri Kaybetmek Degil
Psikolog Çisem Özkan: “Tatil Demek Bütün Rutinleri Kaybetmek Değil”

Çisem Özkan’dan ‘Karne’ Vurgusu

Özkan, sömestr tatilinin çocukların yaşamında önemli bir süreç olduğunu belirtirken, ailelerin çocukların getirdiği karneye yapıcı bir yaklaşım sergilemelerinin önemini vurguladı. Özellikle bu dönemde ebeveynlerin ve çocuğun sosyal çevresinin tutumunun, sömestr tatilinin başlangıcını belirlediğini ifade etti.

Okul Dönemindeki Rutinlere Dikkat Çekti

“Sömestr tatili, çocukların okul döneminde edindikleri birçok beceriyi geride bıraktığı bir süreç değildir” diyen Özkan, bu dönemde çocukların alışkanlıklarını sürdürmelerinin önemine değindi. Erken uyuma, erken kalkma, ders çalışma rutinleri ve düzenli beslenme alışkanlıklarının devam etmesinin, çocukların mental sağlıklarını destekleyeceğini belirtti. Özkan, “Okul dönemindeki rutinlerin, sömestr tatili süresince de devam etmesi, çocukların hem mental hem de fiziksel açıdan daha sağlıklı bir dönem geçirmelerine yardımcı olacaktır” dedi.

“Çocuklarla etkinlik yapın”

Ailelere, çocuklarıyla birlikte planlı ve etkili bir sömestr tatili geçirmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Çisem Özkan, bu sürecin çocukların gelişimine olumlu katkılar sağlaması için ebeveynlerin aktif rol üstlenmeleri gerektiğini belirtti.

Programı izlemek için tıklayın… 

Haber: Elif Şahin

Psikologluğu Bıraktı Balıkesir’de Çiftlik Kurdu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu