Özel HaberlerGündem

Ramazan Öncesi Balıkesir’in Gözdesi Hurma Oldu

Balıkesir'de Ramazan Ayı'na Hazırlık Başladı: Hurma ve Zeytin Pazarın Gözdesi Oldu

Ramazan Öncesi Balıkesir’in Gözdesi Hurma Oldu

Balıkesir’de Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte pazar heyecanı da artmaya başladı. Sofraların vazgeçilmezi hurma ve zeytinler, pazar tezgahlarında yerini aldı. Hafta sonu yaşanan canlı alışveriş atmosferiyle birlikte vatandaşlar, organik meyve ve sebzelerin yanı sıra hurma alışverişine de ağırlık verdi.

Pazar esnafı, Ramazan hazırlıklarının başladığını ve gün geçtikçe hurma taleplerinin arttığını belirtti. Hurmanın, yıl boyunca sürekli satılan ürünler arasında olduğunu ancak Ramazan’a yaklaşırken talebin hızla yükseldiğini ifade ettiler.

Pazarcı Ege Tartıl, “Hurmaları yıl boyunca sürekli satıyoruz, ancak özellikle Ramazan’a yaklaşık 2-3 gün kala taleplerin aniden arttığını görüyoruz” dedi. Hurmanın en çok satılan ürünler arasında yer aldığını vurgulayan Tartıl, vatandaşların çeşitli hurma türlerini tercih ettiğini ve fiyata göre alışveriş yaptığını belirtti.

Ramazan Öncesi Balıkesir'In Gözdesi Hurma Oldu

Hurma fiyatlarının geniş bir skalada değişiklik gösterdiğini söyleyen Tartıl, tezgahında 50 TL ile 400 TL arasında değişen fiyatlarla hurma bulunduğunu açıkladı. Vatandaşların oruç tutmanın getirdiği zorluklar nedeniyle hafta sonu pazar alışverişlerini tercih ettiğini belirten Mikail Son ise pazarda canlı bir atmosferin yaşandığını ifade etti.

Kadir Bıkmaz ise alım gücündeki değişikliklerin meyve ve sebze alışverişlerine yansıdığını dile getirerek, artık insanların daha hafif yiyeceklere yöneldiğini ve alışveriş alışkanlıklarında değişiklik olduğunu söyledi.

Haber: Batuhan Hasar

Balıkesir’in Geçmişten Günümüze İsim Yolculuğu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu