GündemSpor

Real Sociedad’ın Başkanına Hapis

Eski Real Sociedad başkanı Inaki Badiola, Twitter’dan sahte hesaplarla çok sayıda hakaret ve iftira suçundan yaklaşık 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Real Sociedad’ın Başkanına Hapis…

 

Real Sociedad'In Başkanına Hapis

 

Real Sociedad’ın Başkanına Hapis. Inaki Badiola, La Liga ekibi Real Sociedad’ın 2007-2009 yılları arasında başkanlığını yapmıştır. Twitter’da sahte hesaplar aracılığıyla siyasetçilere, hakimlere, gazetecilere ve bir medya kuruluşuna yönelik hareket etmiştir. Bunun sonucunda çok sayıda hakaret ve iftira suçundan yaklaşık 11 yıl hapis cezası almıştır.

 

İspanyol haber ajansı EFE’nin haberine göre

 

Badiola, Twitter’da yarattığı iki anonim hesap aracılığıyla Bask bölgesindeki bazı milletvekillerine, 4 hakime, Diario Vasco gazetesine ve gazetecilere hakaret ve iftira içerikli mesajlar atmak suçundan yargılandığı mahkeme tarafından 8 farklı suçtan toplamda 10 yıl 8 ay hapis ve toplamda 375 bin avro para cezasına çarptırılmıştır.
Badiola, hakkındaki tüm suçlamaları mahkemede reddetmiştir. Ayrıca “Ne Twitter’da bu hesapları açtım ne de bu mesajları attım.” açıklamasında bulunmuştur.
Badiola’nın her bir suç için aldığı cezanın 2 yılı geçmemesinden dolayı cezaevine girmeyeceği, hükmün açıklanmasının erteleneceği bildirilmiştir.
Savcılık, Badiola hakkında 66 yıl hapis ve 3,3 milyon avro para cezası talep etmiştir. Ayrıca yatırım bankacılığı yapan Badiola, 2007 ve 2009 yılları arasında Real Sociedad kulübünün başkanı olmuştur.
CEZAEVİNE GİRMEYECEK

 

Ne var ki Badiola’nın her bir suç için aldığı cezanın 2 yılı geçmemektedir. Dolayısıyla cezaevine girmeyeceği, ayrıca hükmün açıklanmasının erteleneceği bildirilmiştir.

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu