Balıkesir Merhaba Blog YazılarıBakım

Saç Bakımına Etkili Yağlar

Kırılmış, yıpranmış saçlarınız var ve siz onlar için etkili bir saç bakım yağı mı arıyorsunuz? Tamamen bitkilerden elde edilen yağları kullanarak saçlarınıza doğal ve güçlü bir bakım yapabilirsiniz. İşte saç bakımında etkili olan yağlar…

 

Saç Bakımına Etkili Yağlar

 

Kadınlar arasında en yaygın olan güzellik şikâyeti kuru ve hasarlı saçlardır. Neyse ki doğada saç kırıklarını onaran, saç düğümlenmelerine iyi gelen ve saça doğal bir parlaklık veren birçok yağ mevcut. Saç dökülmesinden, saç kırıklarını gidermesine kadar birçok sorunun yanıtı bu doğal bitkilerde…

 

Jojoba Yağı

Saç derisini yumuşatarak saç tellerini güçlendirerek kırılmasına karşı dayanıklı hale getiren, cilt tarafından kolay emilen bir yağdır. Ayrıca saç uzatma ve gürleştirme de en önemli çözümlerden biridir. Jojoba yağı, saç kremlerinde ve şampuanlarda da kullanılır. Bunula birlikte rafine edilmiş olarak aktarlarda satılan bu yağ, egzama, sedef ve saç biti gibi sorunlara karşı tedavi özelliği vardır.

 

Jojoba Yağı

 

Lavanta Yağı

Hem saçların uzamasını kolaylaştıran lavanta yağı, hem de saçları besleyerek dökülmesini ve saç kırıklarının oluşumunu durdurur. En önemli faydası, saç derisindeki kan dolaşımını sağlayarak, saç diplerine giden oksijen miktarını artırır. Kekik ve biberiye yağı ile kullanılarak saç derisini ve cilt bakımında kullanmak isterseniz cildinin tahriş etmesini engellemiş olursunuz.

 

Lavanta Yağı

 

Badem Yağı

Saç bakımında kullanılan en önemli yağdır. Ayrıca saçları besleyerek, gerekli olan E vitaminini karşılar. İçerisinde bulunan bol miktarda mineral sayesinde saçları güçlendirir. Nitekim badem yağı, kirpiklere de uygulandığında besleyerek uzamasını ve daha güçlü gözükmesini sağlar.

 

Badem Yağı

 

Hindistan Cevizi Yağı

Herkesin son dönem favori yiyeceği, aynı zamanda saçınız için de harika işler başarıyor. Ayrıca Hindistan cevizi yağı yalnızca hasarlı saçları onarmaya değil, aynı zamanda kepeğin azalmasına, saç kırıklarının önlenmesine ve saç gözeneklerine ürün birikmesinin engellenmesine yardımcı olan yağlar bakımından çok zengindir. Ne var ki parlak ve kalın telli saçlar için önerilen bitkisel yağdır. Son olarak saçları besleyerek, uzamasını sağlar.

 

Hindistan Cevizi Yağı

 

Fındık Yağı

Saç kepeklerinin oluşumunu engelleyen fındık yağı, saçlara parlaklık ve canlı bir görünüm verir. Bununla birlikte B1, B2, B6 ve E vitamini bakımından yüksek olan bu bitkisel yağ, saçları besleyici özelliği vardır. Ayrıca sadece saçlarda değil, aynı zamanda cilt bakımında da kullanılan fındık yağı, cilde de nem ve parlaklık verir.

 

Findik Yagi

 

Menekşe Yağı

Kuru saçlara sahipseniz, menekşe yağı tam sizlik! Kuru saçları nemlendirerek parlak ve canlı bir görünüm kazandırır. Üstelik eski yöntemlerden biri olan menekşe yağı, saç dökülmelerini engeller.

 

Menekşe Yağı

 

Keten yağı

Keten yağı dâhilen kullanılabilir; ancak aslında bölgesel olarak da uygulanabilen harika bir güzellik yağıdır. Ayrıca Saç maskesi, yüz temizleyici, kırışıklık önleyici ve hatta kütikül iyileştirici olarak dahi kullanılabilir. Bununla birlikte yapısındaki omega 3 yağlar, saçtaki hasarın onarılmasına, saçın güçlenmesine ve parlaklığın artmasına yardımcı olur.

 

Keten Yağı

 

Argan yağı

Maroken yağ, güzellik endüstrisindeki hasarlı saçlar için kullanılan en son trend yağlardan birisi. Ancak koşup bu ürünlerden almak yerine yağın kendisini kullanmak çok daha akıllıca. Ayrıca argan yağı yapısında B vitamini, E vitamini ve saçın onarılması ve korunması için kaplama görevi yapan gerekli yağlardan bolca içeriyor.

 

Argan Yağı

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Selülit Engelleyen Doğal Yağlar - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu