Balıkesir Merhaba Blog YazılarıModa

Saçlara Korse Trendi Geliyor!

Saça kurdele takmanın en havalı yeni yöntemiyle tanışın. Saçlara korse trendi geliyor!

Saçlara Korse Trendi Geliyor!

“Korse örgüleri” kulağa bir ortaçağ işkence aleti gibi gelse de endişelenmeyin, zararsızdır ve çok şıktır. Bunu saç fiyonkunun bir sonraki evrimi olarak düşünebilirsiniz.

Kurdelelerinizi bir sonraki aşamaya taşımaya hazırsanız korse saç trendi hakkında bilmeniz gereken her şeyi burada bulabilirsiniz.

Görünüm

Christian Siriano’nun İlkbahar/Yaz 24 defilesinde kuaför Lacy Redway, trendin en bariz yorumunu yarattı. Soluk pembe kurdeleyle birbirine bağlanan iki Hollanda örgüsü…

Bağcık kemikli bir korsedeki bağcıkları andırıyordu ve Redway bu stile yerinde bir şekilde “örgülü korse” adını verdi. Redway, Siriano’nun tül detaylarından ilham aldığını kaydederek, “Görünüşü en iyi şekilde desteklemeyi biliyordum, saçları temiz bir kız estetiğiyle yumuşak tutmam gerekiyordu ama bir balerin perisi görmeyi bekleyeceğiniz gibi bir araya getirmem gerekiyordu” dedi.

Saçlara Korse Trendi Geliyor!

Moda

Redway’in bahsettiği anahtar kelime “balerin”, bale müziğinin şu anda klasik düz ayakkabılardan kızlara özgü gotik estetiklere kadar hemen hemen tüm büyük trendlerin kökü olduğu göz önüne alınıyor.

Fiyonklar görünümün temel bir parçası ve şüphesiz yılın en büyük saç aksesuarı trendi haline geldi ve örgülerin uçlarına ve midillilerin tabanına bağlanarak veya yarıya kadar kesilerek kullanılmaktadır.

Sonbaharda, ” karanlık balerin ” trendi kapıda ve fiyonklar çözülüyor. Aynı Christian Siriano defilesinde, modeller aynı zamanda “şerit vurguları” (düz saçlara tutturulmuş kurdele şeritleri) taktı.

Mirror Palais’teki modeller vals yaptı. hem boyunlarına hem de saçlarına sarılmış kurdele gerdanlık kolyeler takarken podyumda aşağı doğru sarkık bir fiyonkla tamamladılar. Sokaklarda (ve TikTok’ta), saten kurdele örgülerde kullanıyor. Bunun sebebi ise korse etkisi yaratmak.

Saçlara Korse Trendi Geliyor!

Görünüm Nasıl Elde Edilir?

Evde saç korsesi yapmanın imkansız olduğunu söylemiyoruz. Sadece çok fazla sabır veya üst kol gücüne ihtiyacınız olacak.

Bunun için saç köpüğü kullanmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Ardından ensenize doğru iki Hollanda örgüsü oluşturmak için saçınızı ortadan ayırın. Daha sonra iki örgüyü birbirine sabitleyin ve büyük bir ilmek örgü oluşturun.

Son olarak (sabrın ve kol gücünün devreye girdiği yer) tıpkı korse gibi saten kurdeleleri başınızın tepesinden başlayıp aşağıya doğru örerek örgülerin arasından geçirin.

Saçlara Korse Trendi Geliyor!

Daha az emek gerektiren yöntem

Bunun için düşük at kuyruğuna iki ip sararak tek şeritli bir korse yaratabilirsiniz. Bir başka yöntem ise çapraz bir etki sağlamak için en sevdiğiniz örgü stiline bir veya iki şerit örmek veya boynunuza ve saçınıza sarılmış modeli kullanmaktır.

Saçlara Korse Trendi Geliyor!

 

 

 

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu