Balıkesir Merhaba Blog YazılarıBakım

Saçlarını Ne Kadar İyi Tanıyorsun?

Saç bakım ürünlerini seçerken saçlarına ihtiyacı olan bakımı verebilmek için de saçlarını iyi tanıman gerekiyor. Peki Saçlarını Ne Kadar İyi Tanıyorsun?

Saçlarını Ne Kadar İyi Tanıyorsun?

Saçlarının dolgun ve ışıltılı görünmesini istiyorsan bakım rutini çok önemli. Saç bakım ürünlerini seçerken saçlarına ihtiyacı olan bakımı verebilmek için de saçlarını iyi tanıman gerekiyor.

Peki saç tipi nasıl anlaşılır? Saçlarını tanımak ve saç tipine göre bakım rutini oluşturmak için yazımızdan fikir alabilirsin.

Saç Tipleri ve Özellikleri

Saç tipleri belirlenirken iki kategoriden yola çıkabiliriz. Bunların ilki saçın şekline göre tipinin belirlendiği kategoridir ve bu kategoride iki tip saç görürüz: kalın ve ince saçlar. Bir diğer kategori ise saçın yağ durumuna göre belirlenir buradaki tiplerse: yağlı, kuru, karma ve normal saçlardır.

Saçın yağlılığı kafa derisinin yağ üretme kapasitesiyle alakalıdır ve saçın yağlanması saç görünümünün cansızlaşmasına sebep olur. Aksi olan kuru saçlardaysa saçın görünümünde matlaşma olabilir.

Saclarinizi Dogal Yollarla Arindirin No Poo Akimi 1

Saçın İnce Mi Kalın Mı Olduğunu Nasıl Anlarız?

Kalın ve ince telli saçları ayırırken saç telinin kalınlığı göz önüne alınır. İnce saçlı kişilerin saç telleri normalden 2 mm’ye kadar daha ince olabilir.

İnce saç tipine sahip kişilerin saçları kalın saçlılara göre daha sönükken, kalın saçlıların saçlarının kabarma riski daha çoktur. Bunun sebebi saç yoğunluğundan dolayı saçın yeterli nemi içinde hapsedememesidir.

Saçın Nemsiz Olduğunu Nasıl Anlarız?

Saçın nemlenmesi için saç fiberinin yeterli nemde olması gerekiyor, eğer bu nem kaybedildiyse saç da nemini kaybedecektir. Saçının nemini kaybettiğini anlamak için birkaç ipucunu takip edebilirsin.

Bunlar arasında saçın eskiye göre zor taranması ve karışması, elektriklenmesi ve dolgun görüntüsünü kaybetmesi önemli göstergeler olarak sıralanabilir.

Barbie Akımı Saçları Vurdu!

Saç Bakımı İçin Hangi Ürünler Kullanılmalı?

Saç bakım rutini oluşturmak istediğin takdirde ihtiyacın olacak önemli birkaç ürün var. Öncelikle saç tipine uygun bir şampuan, duşta şampuanın ardından kullanacağın bir saç bakım suyu ya da kremi, duşun sonrasında uygulayacağın durulanmayan bir bakım kremi, hem nemli hem de kuru saçında kullanabileceğin bir bakım yağı, serum ve haftada 1-2 defa kullanacağın bir saç maskesi.

Bu ürünler saç bakımını güçlü tutmak için sahip olman gereken bakım ürünleri. Bunların yanında saçını kurularken nemini korumak için mikrofiber bir havluya ihtiyacın var, eğer böyle bir havlun yoksa eski bir tişörtünü de aynı amaç için kullanabilirsin.

Saç Tiplerine Göre Bakım Nasıl Yapılır? Hangi Saç Tipleri İçin Hangi Ürünler Kullanılmalı?

Saç tipini belirleyip saçını tanıdıktan sonra saçının ihtiyacı olan bakımı nasıl yapacağını düşünmeye başlayabilirsin. Saç tipine göre ihtiyacın olacak olası bakım rutinlerinin neler olabileceğine birlikte bakabiliriz. İlk olarak ince bir saçın varsa eğer saçını dolgun göstermekle ilgili bir sorun yaşama olasılığın oldukça yüksek bu yüzden de hacim verici şampuanlar ve şekillendirici kremler kullanabilirsin.

Kalın saçınsa kurumaya ve elektriklenmeye olan meyillini göz önünde bulundurarak saça nem veren şampuanları ve parlaklık verici maskeleri kullanman gerekir. Yağ miktarına göre saç bakımını planlarken de saçın ihtiyacı olan yağ dengesini bulmayı hedeflemek gerekir.

Bu yüzden de yağlı saçlara sahip kişilerin yağ dengesini sağlamak için üretilen şampuanları ya da maskeleri kullanması gerekirken kuru saçlara sahip kişilerinse sülfatsız şampuanlar ve nem verici yağlar kullanması gerekir.

Isısız Saç Şekillendirmenin 5 Yolu!

 

 

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu