Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

Sağlık Bakanı Değişti mi?

Sağlık Bakanı kim oldu, değişti mi? Fahrettin Koca yeni Kabinede yer aldı mı?

Sağlık Bakanı değişti mi? Yeni Kabine açıklandı. Kabinenin açıklanmasıyla birlikte Sağlık Bakanı da merak konusu oldu. Bazı Bakanlıklar isim değiştirirken bazıları ise yeni Kabinede de yer aldı. Peki Sağlık Bakanı kim oldu, değişti mi? Fahrettin Koca yeni Kabinede yer aldı mı? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni Kabinede Sağlık Bakanı olan isim..

Başta da belirttiğimiz gibi yeni Kabine de bazı bakanlar yerlerini korudu. Bunlardan biri de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca oldu. Koca yeni Kabinede de Sağlık Bakanlığı görevini yürütecek.

 

FAHRETTİN KOCA KİMDİR?

2 Ocak 1965 doğumlu ve 55 yaşında olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya’nın Kulu ilçesinin Ömeranlı mahallesinde dünyaya gelmiştir. Ayrıca, İlk ve orta öğrenimini Konya’da yaptı. Dahası, Bakan Koca, lise öğrenimine Bursa Erkek Lisesi’nde devam etti. Böylelikle, buradan mezun oldu. İstanbul Tıp Fakültesi’ndeki öğrenimini 1988’de tamamlayarak tıp doktoru diplomasını ve unvanını aldı.

İstanbul Çapa Tıp Fakültesinden mezun oldu. Dahası, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanında ihtisas yaptı. Ayrıca, Fahrettin Koca İstanbul Medipol Üniversitesinin kurucusu ve sahibidir. Beraberinde, Türkiye Eğitim ve Sağlık Araştırma Vakfı’nın da kurucusudur. Dahası, Bakan Koca, Türkiye Cumhuriyeti’nin 59. Sağlık Bakanı olarak görev yapmaktadır.

Fahrettin Koca Meslek Hayatı

1988’de İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünden mezun olarak göreve başlayan Fahrettin Koca, 1995’te Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olmuştur. Bakan Koca çeşitli sağlık kuruluşlarında medikal direktörlüğü ve doktorluk görevlerinde yer almıştır.

Türkiye Eğitim ve Sağlık Araştırma Vakfı (TESA)’da kurucu başkanlık görevi yaptı. Ayrıca, İstanbul Medipol Üniversitesi’nin kuruculuğunu da yaptı. Dahası, burada Mütevelli Heyeti Başkanlığını yürüttü.

Bunların dışında Fahrettin Koca’nın Pediatrik Metabolizma ve Beslenme Derneği’nde de üyeliği var. Ayrıca, (TPK) Türk Pediatri Kurumu’nda, Sağlık Meslek Komitesi’ne de üye. Dahası, (İTO) İstanbul Ticaret Odası’nda, (OHSAD)Özel Hastaneler Sağlık Kuruluşları Derneği’nde de üyelikleri bulunuyor.

(DEİK) Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi’nde Eğitim Komitesi İş Konseyi Başkan Yardımcısı. Aynı zamanda, Fahrettin Koca, Vakıf Üniversite Hastaneleri Derneği’nin Başkanı ve Hizmet İhracatçıları Birliği Sağlık Hizmetleri Komitesi Başkanı olarak görev yapmaktadır.

 

.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu