SağlıkGündemTürkiye Gündemi

Sağlık Uzmanları Uyarıyor! Kuzey Afrika’nın Tozu Türkiye’yi Sarstı

Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı, birçok şehirde görüş mesafesini düşürerek hava kalitesini olumsuz etkiledi.

Sağlık Uzmanları Uyarıyor! Kuzey Afrika’nın Tozu Türkiye’yi Sarstı

Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı, birçok şehirde görüş mesafesini düşürerek hava kalitesini olumsuz etkiliyor. İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batı kesimlerinde özellikle yoğun olan toz taşınımı, çevre ve hava kalitesi izleme verilerine göre atmosferdeki partikül madde oranlarını arttırıyor.

Sağlık Uzmanları Uyarıyor! Kuzey Afrika'Nın Tozu Türkiye'Yi Sarstı
Türkiye Gündemi

Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği partikül madde sınır değeri olan metreküp başına 50 mikrogramın üzerine çıkan hassas değerler, örneğin İstanbul Üsküdar, Malatya, Edirne Keşan ve Çanakkale Çan gibi şehirlerde 100-150 mikrogram aralığında ölçüldü. Bu durum, hava kalitesinin düşmesine ve sağlık açısından risk oluşturabilecek bir ortamın oluşmasına neden oluyor.

Toz taşınımının etkilediği kentlerden biri de İzmir, burada da görüş mesafesi azalırken, bazı vatandaşların maske takmak zorunda kaldığı gözlemlendi. Uzmanlar, özellikle akciğer ve astım gibi solunum yolu rahatsızlıkları olan kişilerin bu dönemde dikkatli olmalarını ve gerekli önlemleri almalarını tavsiye ediyor. Bu tür hava koşullarında, dışarıda fazla kalmamak ve solunum yollarını koruyacak önlemler almak önem taşıyor.

Sağlık Uzmanları Uyarıyor! Kuzey Afrika'Nın Tozu Türkiye'Yi Sarstı
Sağlık Uzmanları Uyardı

 

AA

Afrika’dan Yola Çıktı Balıkesir’e Geliyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu