Gündemİlçe Haberleri

Sahilde Martılar Birbirine Girdi !

Sahilde Martılar Birbirine Girdi ! Marmara Denizi sahilinde gezen vatandaşlar, sahile inip yürüyüş yapıyor. Bazı vatandaşlarda denizin kenarında martılara ve balıklara ekmek attı.

 

Sahilde Martilar Birbirine Girdi 1 1

 

Ekmek ve balık parçalarını yediler

Sahilde Martılar Birbirine Girdi !  Sahilde yem bekleyen martıları, kovayla balık parçaları döken esnaf sevindirdi. Sahile dökülen balık parçalarını yemeye çalışan martıların görüntüsü, izleyenleri hayran bıraktı. Bu anı kaçırmak istemeyen vatandaşlar, telefonlarına sarıldı. Fotoğraf ve görüntü çekti. İHA’nın edindiği bilgiye göre bazıları da sadece martıların ekmek kavgasını izledi.

 

Sahilde Martilar Birbirine Girdi 1 2

Martılar Hakkında

Martılar büyük kuşlardır, genellikle gri veya beyaz renkte çoğunlukla başlarında siyah işaretler yer alır. Cesurdurlar, uzunca bir gagası ve perdeli ayakları vardır. İri hantal gövdeli kuşlardır. Boyları 25–80 cm’dir. Kanat desenlerinin yanı sıra bacaklarina ve gaga renklerine bakılarak tür ayrımı yapılabilir.

Besinlerini çoğunlukla yumuşakçalar, yengeçler ve küçük balıklar oluşturur ama hemen hemen her şeyi yerler. Ayrıca martılar denizin üzerindeki insan pisliklerini de besin sanarak yemeye çalışırlar. Özellikle denize atılan plastik parçalar bu tür için ölümcüldür. Ölü bulunan pek çok martının midesinde plastik parçacıklar tespit edilmiştir. Martıların midesi plastiği sindiremediği için midelerinde plastik onlara sürekli bir tokluk hissi vererek açlıktan ölmelerine neden olur. İri martılar kuş yumurtaları ve yavrularını da yer. Tipik kıyı kuşlarıdır, nadiren birkaç türü haricinde denizden uzakta yaşamazlar. Ayrıca büyük türlerde yavrular dört yılda erişkin bir kuş olurken bu süre küçük martılarda iki yıl kadardır.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu