GündemTürkiye Gündemi

Denizde Sıradışı Dostluk ! Su Samurundan Sonra Martıyı da Besledi

Denizde Sıradışı Dostluk ! Su Samurundan Sonra Martıyı da Besledi. Amatör balıkçı Sinan Karagöz, açıldığı denizde teknesine çıkan su samurunu tuttuğu balıklarla elleriyle besliyordu. Bu kez martılara balık ziyafeti sundu.

 

Denizde Siradisi Dostluk Su Samurundan Sonra Martiyi Da Besledi 1

 

Martılara ‘gel kızım’ Diye Sesleniyor

Denizde Sıradışı Dostluk ! Su Samurundan Sonra Martıyı da Besledi. 58 yaşındaki Sinan Karagöz, yaz aylarında her gün teknesiyle Marmara Denizi’ne açılarak amatör şekilde balık tutuyor. Tuttuğu balıkları hayvanlara paylaşan Karagöz, geçtiğimiz günlerde teknesine çıkan su samurunu elleriyle beslemesiyle gündem olmuştu. Su samuruna ‘gel gel’ diye seslenen Karagöz, bu kez de martıları tuttuğu balıklarla besledi. Teknesi hareket halindeyken martılara ‘gel kızım’ diye seslenen ve balık uzatan Karagöz’ün hayvan sevgisi herkese örnek oldu.

 

Denizde Siradisi Dostluk Su Samurundan Sonra Martiyi Da Besledi 2

 

“Onun adını ‘Bıdık’ taktım’ “

Amatör balıkçı karaya çıktığında kedileri de boş çevirmeyerek, onlara balık verdi. Doğma büyüme Esenköylü olduğunu anlatan Karagöz, amatör balıkçılıkla ilgilendiğini söyledi. Su samurunu beslemesinin görüntülerinin büyük ilgi gördüğünü anlatan Karagöz, “Geçen su samuruyla yakından tanıştık. Daha önce uzaktan balık yediriyorduk bu sefer çok yakına geldi. Tekneme aldım. Yedirdim, içirdim daha sonra da gitti. Her denize çıkışımda bir bakışırız, denk gelir. 2 günde bir görürüm. Onun adını ‘Bıdık’ taktım” dedi. İha muhabirine Karagöz, hayvanları çok sevdiğini ifade etti.

 

Denizde Siradisi Dostluk Su Samurundan Sonra Martiyi Da Besledi 3

 

Martılar Hakkında

Martılar büyük kuşlardır, genellikle gri veya beyaz renkte çoğunlukla başlarında siyah işaretler bulunur. Cesurdurlar, uzunca bir gagası ve perdeli ayakları vardır. İri hantal gövdeli kuşlardır. Boyları 25–80 cm’dir. Kanat desenlerinin yanı sıra bacaklarına ve gaga renklerine bakılarak tür ayrımı yapılabilir.

Besinlerini çoğunlukla yumuşakçalar, yengeçler ve küçük balıklar oluşturur ama hemen hemen her şeyi yerler. Martılar denizin üzerindeki insan pisliklerini de besin sanarak yemeye çalışırlar. Özellikle denize atılan plastik parçalar bu tür için ölümcüldür. Ölü bulunan pek çok martının midesinde plastik parçacıklar tespit edilmiştir. Martıların midesi plastiği sindiremediği için midelerinde plastik onlara sürekli bir tokluk hissi vererek açlıktan ölmelerine neden olur. İri martılar kuş yumurtaları ve yavrularını da yer. Tipik kıyı kuşlarıdır, nadiren birkaç türü haricinde denizden uzakta yaşamazlar. Büyük türlerde yavrular dört yılda erişkin bir kuş olurken bu süre küçük martılarda iki yıl kadardır.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu